Web Analytics

Numele adjunctului de la Casa de Pensii, în dosarul pensionărilor pe şpagă

de | 13.08.2014 19:20 | Dezvăluiri

# Din stenogramele discuțiilor dintre două asistente reiese că directorul Gabriel Stoian ar fi știut că doctorițele Mihai și Săndulescu luau șpagă # Replica lui Gabriel Stoian: „Discuţiile colaterale dintre asistente sunt can-can-uri. DNA știe ce are de făcut”.
În interceptările din dosarul de la DNA Pitești, în care şefa Serviciului de Expertiză a Capacității de Muncă din structura Casei Județene de Pensii, dr. Iulia Maria Mihai, dar şi colega sa, dr. Camelia Săndulescu, sunt cercetate pentru luare de mită în formă continuată de la peste 800 de pensionari, apare şi numele lui Gabriel Stoian, directorul adjunct al Casei de Pensii Argeş. Mai exact, numele lui Stoian e pronunţat într-o discuţie purtată la telefon de două asistente cercetate în dosar, acestea fiind nemulţumite de comportamentul și lăcomia şefei lor, medicul Iulia Maria Mihai. Una dintre asistente îi povesteşte colegei ei că dr. Iulia Mihai nu mai voia să facă cotă-parte și asistentelor în acest lanţ al mitei, prin urmare luase decizia ca acestea  să nu mai stea în birou cu medicul primar, ci să fie mutate toate într-un singur cabinet.

„La un moment dat a început și Stoian să râdă, adică: «Ce vreţi? Să stați singure să luați voi șpăgi și astea să nu vă vadă, că vă pârăște?»”

Ionela-Tatiana Vergea: Nenorocita de Mihai, fată! Și stai să vezi: acum a aflat lumea că fiecare mai are câte unul… aah, de ce mă? Se feresc de voi? Ia să le punem noi niște camere de filmat, să vedem ce fac ele singure în cabinet! Totul pornește numai de la escroaca de Mihai, și Mihai spunea că vrea două cabinete: vrea cabinetul lui Toma și cabinetul ei, să le lucreze ea, să și le organizeze ea, să ia și la cabinetul unu ce vrea, la cabinetul doi ce vrea și restul să facă un alt cabinet în care… Poate vin ăștia și o filmează!
Nicoleta: Dar ea zice că vrea să facă toate alea, îți dai seama, face ea toate alea! Ea se dă mare că face toate alea. Păi, atunci voi ce mai faceți?
Vergea: Și directoarea a zis: nu, eu totuși la asistente, asta e, peste tot medicul a lucrat cu asistenții! Nu există medic fără asistent! Că un asistent… Poate să aibă un medic și trei asistente… că la un moment dat a început și Stoian (n. Red. – Gabriel Stoian, director adjunct la Casa de Pensii Argeș) să râdă, adică: „Hai, fă, ce dracu vreți acilea? Să stați singure să luați voi șpăgi și astea să nu vă vadă, că vă pârăște?”

Gabriel Stoian: „Nu deţin nicio informaţie că doctoriţele ar fi luat sau cerut şpagă sau că ar fi cerut să scape de asistente ca să ia şpagă”

Ce spune directorul adjunct, Gabriel Stoian, pe care l-am căutat la birou pentru un punct de vedere? „Discuţiile acestea colaterale sunt bârfe, can-can-uri. Nu am nicio legătură cu această poveste, iar DNA ştie ce are de făcut. Eu n-am niciun fel de amestec şi chiar îmi pare rău că a apărut numele meu. Ce discută asistentele între ele, e apanajul lor. Că or fi făcut ele speculaţii, e problema lor. Eu nu deţin nicio informaţie că doctoriţele ar fi luat sau cerut şpagă sau că ar fi cerut să scape de asistente ca să ia şpagă. Ele sunt subordonate direct directorului executiv. Eu sunt director economic şi nu avem relaţii de subordonare directe”, ne-a explicat Gabriel Stoian.
Adjunctul Casei de Pensii Argeş a recunoscut că, într-adevăr, şefa Serviciului de Expertiză a Capacității de Muncă a făcut o propunere de reorganizare, dar că nu ştie ce a discutat mai departe doctoriţa Iulia Mihai cu directoarea executivă Aida Enache pentru că nu a fost de faţă la discuţia respectivă. Stoian ne-a mai povestit că singurul său contact cu angajatele de la Serviciul de Expertiză a Capacității de Muncă s-a rezumat doar la rezolvarea unor probleme care ţineau de ordine şi curăţenie la cabinetele din Policlinica de pe strada „I.C. Brătianu” şi care trenau de ceva vreme. „Am făcut în sectorul acela îmbunătăţiri administrativ-gospodăreşti. Aveau materiale de ani de zile casate şi le blocau sediul. Le-am ajutat să facă puţină curăţenie, mai ales în arhivă, pentru a descongestiona spaţii care au fost aşa de ani de zile. Chiar nu se preocupase nimeni de chestia asta şi mi-a părut rău de pensionarii care stăteau şi aşteptau pe la uşi în condiţii improprii. Chiar mă surprinde genul acesta de interpretări. N-am avut niciodată o discuţie cu asistentele. Discuţiile, sau mai bine zis invenţiile, le aparţin în totalitate”, a conchis Gabriel Stoian, directorul adjunct al Casei de Pensii Argeş.
Iustina HARCO-BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii