„Nu ne-am făcut datoria la AJF în ceea ce priveşte evidenţa echipelor”

de | 11.03.2015 16:15 | Sport

# Recunoaşte Mihai Ghiberdel, preşedintele Comisiei arbitrilor din cadrul AJF Argeş.

# Dle preşedinte, vă întreb pentru început: cum se face că şi dvs aţi intrat în megascandalul de la AJF Argeş?
– Eu nu am niciun aport în scandalul care a început între Mincă, Toboşaru şi delegaţii de la echipe pe de o parte şi preşedintele Sorescu pe de altă parte. Mie mi se aduce învinuirea că eu i-aş fi manipulat pe oamenii ăştia. Oare sunt eu în stare să manipulez aceşti oameni? Ei au făcut ce au crezut de cuviinţă, au făcut ceea ce au gândit. Dacă au avut ceva de împărţit cu cineva, au avut de împărţit cu persoana Sorescu, nu cu AJF-ul. Dacă au ceva cu el, atunci e problema lor… Părerea mea este că nu trebuia să-şi rezolve problemele în mass-media! Dialogul este cel mai bun lucru pentru a stinge un conflict sau a realiza ceva. Nu trebuie să aducem acuze, să dăm vina pe alţii ca să ne scuzăm noi. Sunt şi realizări şi nerealizări pentru că aşa este viaţa! Trebuie să ni le asumăm!

„Echipele s-au trezit dintr-o dată cu datorii, deşi ştiau că sunt cu plăţile la zi”

# Cum este până la urmă cu acei bani încasaţi de la echipe fără să se emită vreo chitanţă aşa cum susţine preşedintele Sorescu pentru că până la urmă acesta este miezul scandalului?
– Vă voi prezenta pe scurt situaţia în care s-a ajuns. Nu s-a ţinut evidenţa corectă de la începutul campionatului până acum, s-au băgat târziu pe site cartonaşele, transferurile şi toată evidenţa instituţiei. Echipele s-au trezit aşadar dintr-o dată cu datorii deşi ştiau că sunt cu plăţile la zi. Automat au fost luaţi la întrebări! Unii au venit şi au spus că ei au plătit, ba că au dat banii lui Sincă, ba că au dat banii lui Ghiberdel etc. Oamenii doar vorbesc pentru că nu au nimic documentat! Cum plata unui cartonaş galben este de 10, respectiv de 15 lei la Liga a IV-a, nu cred eu că se făcea evaziune fiscală pentru plata unui cartonaş galben sau un cartonaş roşu. Alte probleme există, nu acestea! Bani mulţi de recuperat sunt din penalităţi neplătite la cluburi, la jucătorii indisciplinaţi, penalităţi care s-au dat de-a lungul întregului tur de campionat la Comisia de disciplină.
# Cam despre ce sume totale vorbim?
– Nu ştiu pentru că nu cred că s-a făcut vreun total, dar fiecare echipă cred că are datorii. De exemplu, un jucător dacă a lovit un arbitru i s-a dat o amendă de 500 de lei sau de 1.000 de lei şi toate acestea se adună… Poate că acel jucător nu va plăti niciodată pentru că pur şi simplu nu vrea să mai joace fotbal! Şi, atunci?
# Care este cauza faptului că nu s-a ţinut o evidenţă corectă aşa cum spuneaţi mai devreme?
– Nu s-a ţinut evidenţa corect de la începutul campionatului. Nu s-a introdus în calculator tot ce trebuie pe fiecare zi, tot ce se operează la fiecare echipă, la fiecare etapă de campionat.

„Persoanele care în şedinţele Comitetului executiv au primit sarcina să ţină evidenţa sunt Sincă şi Bârdeş”

# Păi asta înseamnă că tot turul de campionat la AJF nu s-a făcut nimic, nu s-a muncit…
– Nu este vorba că nu s-a muncit, dar fiecare a muncit cât a putut. Atâta le-a fost limita la fiecare! Cei care erau responsabili să introducă totul pe site, nu au făcut decât să le facă cu întârziere. Nu au fost făcute la zi aceste lucruri şi din cauza aceasta au ajuns toate neplăcerile la echipe pentru că au devenit dintr-o dată datoare la AJF în luna ianuarie.
# Cine se ocupă de această evidenţă?
– Cei care răspundeau cu IT-ul, adică acele persoane care în şedinţele Comitetului executiv au primit aceste sarcini şi mă refer la Sincă şi Bârdeş.
# Cum vedeţi dvs că se va remedia această problemă de la AJF?
– Se pot remedia aceste probleme foarte bine şi astfel cred că nu s-ar mai face atâtea lucruri rele. Trebuie să recunoaştem fiecare ce greşim, trebuie să ne recunoaştem vina, trebuie să ne asumăm şi nereuşitele pentru că nu trebuie să ne asumăm numai reuşitele şi trebuie să recunoaştem că nu ne-am făcut datoria la AJF în ceea ce priveşte tot ceea ce înseamnă evidenţa echipelor. Dacă se ţinea corect această evidenţă nu se ajungea la acest scandal. Dacă se treceau cartonaşele la zi, dacă se treceau penalizările la zi, ştiau fiecare ce au de plată, aşa, să te trezeşti în decembrie că ai nu ştiu ce penalităţi de plată nu este în regulă.
# Urmează o adunare generală în luna aprilie. Vă întreb dacă pe fondul acestui scandal este posibil să se schimbe conducerea AJF-ului?
– Adunarea generală nu este convocată pentru a se face alegeri, adunarea generală se repetă pentru că cea care a fost s-a stabilit că este nestatutară, adică nu s-a terminat şi automat trebuie să se facă o altă adunare generală.
# În concluzie ce mai aveţi de spus în legătură cu acest scandal?
– Problemele de la AJF nu ştiu dacă le putem numi neapărat probleme. Eu zic că în orice instituţie sunt unele lucruri care se pot remedia prin dialog, prin conştiinţă. Nu trebuie să fim răutăcioşi pe alţii, nu trebuie să dăm vina pe alţii, nu trebuie să aruncăm vina la alţii. Trebuie să recunoaştem şi ce e bine şi ce e rău pentru că numai aşa putem ajunge la consens şi să putem face lucruri bune.
Marius Ionel

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii