Web Analytics

Nu contează cât de bun eşti, ci cât de bun vrei să fii

de | 1.04.2021 13:09 | Actualitate, Opinii

Unul dintre oamenii cei mai influenți și mai inovatori, în una dintre cele mai competitive industrii (publicitatea), a creat un ghid despre cum să dai tot ce este mai bun din tine. Acest om este Paul Arden, un vizionar în domeniul lui, și cartea scrisă de el ne oferă lecții personale despre cum să reușești în viață. Următoarele principii pot fi aplicate în orice domeniu.

Ce ne dezvăluie Arden și ne îndeamnă să urmăm și noi?
1. Aproape niciunul dintre oamenii bogați și puternici nu este nici deosebit de talentat, nici educat sau fermecător și nici arătos.
2. Ei ajung bogați și puternici propunându-și să fie bogați și puternici.
3. Viziunea ta despre unde și cine vrei să ajungi este cel mai de preț bun al tău.
4. Fără un scop e dificil să reușești.

Fixarea scopului este primul pas și modalitatea cea mai eficientă pentru a te organiza în jurul acestuia. Fără un scop, fixat la un mod realist, nu știi unde te îndrepți și, ca urmare, vei fi victima circumstanțelor stabilite de ceilalți, al scopurilor lor.
Următoarea etapă constă în stabilirea pașilor pe care o să îi urmezi pentru atingerea scopului propus. Fiecare pas trebuie să fie măsurabil, să fie împărțit în sarcini simple și să aibă o limită de timp. De fiecare dată când ai reușit să mai faci un pas sau o sarcină, sărbătorește, te va face să ai energie pentru următorul pas și îți va da mulțumire de sine.
E important să ai flexibilitate și, chiar dacă nu îți reușeşte ceva din prima, să te adaptezi și să urmărești în continuare scopul propus. Singurul mod de a învăța ceva este prin încercare și eroare.
Vei deveni cine vei vrea să fii.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog Clinica Senex
www.clinicasenex.ro

Citește și Rezistenţa la schimbare. Cum să o înţelegem şi să o depăşim!

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii