Web Analytics

„Nu am lucrat cu statul 1 leu. Dorm liniştit, chiar dacă trăim în ţara DNA-ului”

de | 5.11.2015 17:18 | Politica si Administratie

# Gheorghe Badea a devenit argeşeanul cel mai bogat din Top 300 Capital 

Revista Capital a dat publicității ediția de anul acesta a „Top 300 – Cei mai bogați români”. Față de anul trecut, numele milionarilor argeșeni în euro nu s-au schimbat, ci doar locurile ocupate de aceștia în clasamentul final. Unii au dat înainte, alții înapoi.

Gheorghe Badea: „Am muncit și am dat de muncă și altora”

Aflat anul trecut pe locul patru cu o avere de 40-43 milioane euro, în creștere față de 2013, și cu afaceri în industria componentelor auto, energie, imobiliare, turism, etc., Gheorge Badea, patronul de la Grupul Industrial Componente, a urcat anul acesta pe primul loc în ierarhia argeșenilor cu o avere estimată de cei de la Capital la 65-70 milioane de euro, cifră care îl plasează pe locul 73 la nivel național. Referitor la această postură a sa, Gheorghe Badea, ne-a declarat următoarele: „Eu nu mă consider bogat. Poate doar spiritual dar altfel, nu. Eu n-am urmărit niciodată să fiu în astfel de topuri, ci am urmărit să muncesc și să dau altora de muncă. Poate că această poziție de care vorbiți este rezultatul, este ceea ce culeg acum, după ce am semănat atâția ani. Am dat de muncă la peste 15.000 de oameni de-a lungul timpului și am plătit la buget, cel național și cel local, peste 100 de milioane de euro. Nu am lucrat cu statul 1 leu, tot ceea ce am realizat este pe transpirație și pe muncă, pe trudă. De aceea dorm liniștit, chiar dacă trăim în țara DNA-ului!”

Benone Lazăr: „Eu sunt pe șantier, dă-le încolo de topuri”

Al doilea cel mai bogat argeșean este Benone Lazăr care controlează „Internațional Lazăr Company”, pe aceeași poziție ca anul trecut, dar cu o avere în creștere de la 55-57 de milioane de euro la 58-60 de milioane de euro, cea mai mare parte realizată din transporturi. În portofoliu mai are însă şi activităţi precum depozitarea materialelor grele şi mărfurilor generale, servicii pentru industria de foraj şi industria petrolieră. Ar mai fi de spus că recent compania lui Benone Lazăr a devenit cel mai mare transportator rutier de mărfuri din România odată cu preluarea activelor edy Spedition. Contactat de Jurnalul de Argeș, Benone Lazăr ne-a declarat în stilul caracteristic: „Lăsați-mă, băi, în pace cu topurile voastre că nu-mi arde mie de topuri și de averi! Eu sunt pe șantier acum, dă-le încolo de topuri.

Valentin Vişoiu a căzut pe locul trei

Cel mai bogat argeșean în 2014, cu o avere de 70-75 de milioane de euro, Valentin Vişoiu resimte din plin problemele pe care le are cu legea și coboară acum pe locul trei, averea sa fiind cifrată la 50-55 de milioane de euro. Cu toate acestea, el se menţine în primii o sută de afacerişti ai României, ocupând locul 99.
Jurnaliștii de la Capital îl amintesc cu afacerile din construcţii şi imobiliare, industria hotelieră (Hotel Ramada, alături de fraţii Dumitru) şi în domeniul energiei verzi, cu microhidrocentralele din Făgăraş unde este asociat cu Gheorghe Badea).

Frații Virgil și Sorin Dumitru au pierdut 3 milioane euro față de anul trecut

Aflați pe locul trei anul trecut cu o avere de 46-48 de milioane de euro, frații Virgil și Sorin Dumitru coboară anul acesta pe poziția a patra, cu o avere în scădere la 44-45 de milioane de euro. Pe lângă investiţia în turism, afacerile lor merg și în domeniul asfaltărilor şi proiectelor de dezvoltare a infrastructurii, respectiv apă, canalizare şi gaze, precum și în imobiliare prin Centrul de Afaceri Bussines Forum.
Material realizat de Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii