Web Analytics

Noutăţi legate de controlul de la minister venit la Direcţia Silvică Argeş

de | 2.11.2017 09:56 | Politica si Administratie

5 lunca argesului# Corpul de Control al Ministerului Apelor verifică modul în care s-a scos din fondul forestier naţional terenul pe care s-a realizat Parcul Lunca Argeșului

În ediția anterioară, ziarul nostru vă informa că în urma uneia  dintre cele mai ample sesizări de până acum, sesizare care înregistrează aproape 700 de file,  Corpul de Control al Ministerului Apelor și Pădurilor efectuează verificări la Direcția Silvică Argeș. În principal, sesizarea, și pe cale de consecință verificarea, vizează un schimb de suprafețe având ca scop trecerea terenului pe care s-a amenajat Parcul Lunca Argeșului, de la Direcția Silvică la Primăria Pitești. Situația este cu atât mai complicată cu cât, după cum se știe, investiția din Lunca Argeșului s-a făcut din fonduri europene, sumele ridicându-se la aproximativ 10 milioane euro. Acestei stufoase plângeri i s-au mai adăugat și altele, făcute de angajații direcției, care au avut câte ceva de spus împotriva șefului Armand Chiriloiu și care au profitat de prezența reprezentanților guvernamentali pentru a-și spune oful.

Dincolo de prețiozitatea primei fraze din răspunsul trimis săptămânalului nostru-în care Armand Chiriloiu spune că are o „relație comprehensivă” cu Jurnalul de Argeș-cei de la Direcția Silvică Argeș au trimis punctual răspunsurile la întrebările noastre. „Corpul de Control al Ministerului Apelor şi Pădurilor are ca obiect de cercetare modul de îndeplinire a contractului încheiat de conducerea direcţiei din anul 2012, reprezentată de director ing. Vlădău Daniel cu primăria municipiului Piteşti, precum şi stadiul plantaţiei la obiectivul de investiţii «Instalarea vegetaţiei forestiere pe suprafaţa de 19,5 ha – proprietatea Municipiului Piteşti», suprafaţă oferită în compensare, solicitată la scoaterea definitivă de teren din fondul forestier naţional a suprafeţei de 3,57 ha, unde Municipiul Piteşti a construit parcul, «Lunca Argeşului». Verificarea Corpului de Control al Ministerului Apelor şi Pădurilor este în curs, acestuia asigurându-i-se toate documentele justificative solicitate privind atât înfiinţarea plantaţiei, cât şi de decontare a lucrărilor executate. Tot la solicitarea acestuia s-a deplasat şi o echipă din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti, constatând că plantaţia efectuată pe suprafaţa de 19,5 ha este «realizată corespunzător, puieţii având o dezvoltare normală pentru o cultură silvică înfiinţată în teren neforestier». Au mai fost verificate lucrările executate pe parcursul anilor 2014-2017, acestea corespunzând cu devizele întocmite pentru acest proiect”, a explicat conducerea Direcției Silvice Argeș în răspunsul transmis redacției noastre.
În încheierea documentului, aceeași conducere a ținut să menționeze că relaţiile contractuale între Direcţia Silvică Argeş şi Primăria Municipiului Piteşti se desfăşoară în bune condiţii, fiecare parte respectându-şi clauzele contractuale.

Cornel Ionică: „Nu ştiu cine a avut interes să facă sesizarea. Dintr-un loc plin de mortăciuni a ieşit o bijuterie de parc”

5 IonicaAm vorbit și cu primarul Cornel Ionică legat de apele tulburate de ampla sesizare. „Poți să scrii și 7.000 de pagini. Nu înseamnă că e o problemă. Nu-mi dau seama cine ar avea vreun interes să facă o asemenea sesizare atâta vreme cât nu a existat un interes personal, tot proiectul s-a realizat în interes public și dintr-un loc absolut ingrat, plin de dejecții și imposibil de acesat, cu mortăciuni, cu gunoaie, a ieșit o bijuterie de parc, accesat zi de zi, mai ales pe timp de vară, de mii și mii de oameni. Nu văd nici cea mai mică problemă pentru că atunci când s-a elaborat proiectul s-au primit toate avizele impuse de lege în condiții optime. În compensație cu terenul pe care l-am primit, teren necesar petru aleile care s-au executat în proiectul europen deja executat la Lunca Argeșului, terenul a fost cuantificat într-un proiect deja realizat printr-un alt teren achiziționat de Primăria Piteșt în Comuna Albota, unde s-au făcut plantări de abori și arbuști, în conformitate cu prevederile Codului Silvic și acolo, pe o suprafață de aproape 20 de hectare, a luat deja naștere și este în plină vegetație o frumoasă și tânără pădure (…). Proiectul este în interes public și s-au respectat toate prevederile legale. A fost închis în condițiile optime ale finanțatorului europen care nu iartă nimic. Nu cred că e vreo problemă. Nici nu văd ce a putut să invoce cineva care crede că acolo este ceva ilegal. Nu-mi dau seama și nu cred că există. Mai mult, convingerea mea 100% este că nu sunt probleme și nici nu ne-am dat la o parte privind implementarea acestui proiect cu răspunderile prevăzute din toate punctele de vedere ca și obligații, ca și avize, ca și solicitări. Am răspuns tuturor cu mare deschidere și în ideea realizării acestui foarte frumos proiect”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, primarul municipiului Piteşti, Cornel Ionică.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii