Web Analytics
scris joi, 08.01.2015

Nouă revoluționari, printre care și un student la Teologie, în greva foamei la Prefectură

Nouă revoluționari argeșeni au intrat joi, 8 ianuarie, în greva foamei la Prefectura  Argeș până în momentul în care va fi retrasă OUG nr. 95 din 29 decembrie 2014 privind obligativitatea  revoluționarilor de a obţine noi certificate. Aceștia sunt Visalom Constantin, Enachescu Eleodor, Biro Mircea, Gheorghe Marinel, Secelean Nicolae, Deliu Daniel, Deaconu Veronica, Neacșu Adrian Ovidiu, Manga Dumitru. Tot joi, 45 de reprezentanți ai revoluționarilor din Argeș au luat parte la o ședință, alături de președintele CJ Argeș, Florin Tecău și prefectul Mihai Oprescu pentru a-i solicita ca la nivel de partid să informeze pe premierul României de nemulțumirea revoluționarilor vizavi de respectiva ordonanță și încetarea acesteia, precizând că Avocatul Poporului a confirmat că acest lucru este posibil.
„Au fost prezentați membrii care au intrat în greva foamei vizavi de nerespectarea legilor în România, însăși de cel care le emite, adică de Guvernul României.    Opt persoane au intrat în greva foamei începând cu orele 15.00. Sperăm ca până marți, când e ședință de Guvern, dl. prim ministru să înțeleagă că a fost o gravă încercare de a condamna la moarte prin înfometare un segment din populația România. Noi solicităm încetarea acestei ordonanțe”, a precizat Dorin Popa, unul dintre reprezentanţii revoluţionarilor. Toți cei 8 revoluționari argeșeni care au intrat în greva foamei au precizat că nu vor renunța la protest până când nu se vor lua măsuri „Eu am participat la revoluție în București. Noi suntem cei care au schimbat istoria României. În momentul în care statul nu recunoaște înseamnă că nu are bază legală. Înseamnă că acești indivizi sunt continuatorii comunismului. Vom continua cu greva foamei până la moarte. Atunci când nu recunoști o calitate pe care istoria mi-o conferă, atunci nici statul nu e legitim”, a precizat Eleodor Enăchescu unul dintre revoluționarii argeșeni care au intrat în greva foamei. Acesta a mai precizat că trebuia să fie astăzi la cursuri la Facultatea de Teologie Pitești, unde este student, dar a ales să intre în greva foamei și să fie solidar cu colegii săi. La întâlnirea de criză de la Prefectură a luat parte și managerul Ambulanței Argeș, dr. Luminița Paul, pentru ca greviștii foamei să beneficieze de ajutor de specialitate.
Alex Vlaicu

Nouă revoluționari, printre care și un student la Teologie, în greva foamei la Prefectură

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...