Web Analytics

Noile restricţii, în vigoare: Acces pe baza certificatului verde, obligativitatea purtării măştii de protecţie peste tot, inclusiv pe stradă, restricţii de circulaţie pe timpul nopţii

de | 25.10.2021 08:39 | Actualitate

Noile restricţii aprobate de autorităţi au intrat în vigoare luni, la miezul nopţii, ele vizând în principal folosirea pe scară largă a certificatului verde, astfel încât fără acest document se va putea intra doar în magazinele esenţiale. Purtarea măştii de protecţie redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă, se reintroduc restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii, iar evenimentele private sunt interzise.

Citește și Doi inspectori de la ANAF Constanța – reținuți de DNA pentru luare de mită

Începând de luni, intră în vigoare noile restricţii stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi aprobate prin hotărâre de Guvern.
Potrivit secretarul de stat Raed Arafat, accesul în mall-uri este permis, începând de luni, doar în baza certificatului verde sau a dovezii trecerii prin boală. El a explicat că în magazinele esenţiale, alimentare sau farmacii, va fi permis accesul şi celor nevaccinaţi, dar trebuie să meargă în farmacii din afara centrelor comerciale mari.

Accesul în toate zonele care nu sunt esenţiale se va face numai cu certificatul verde, pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, iar pentru magazinele esenţiale, se poate intra fără certificat verde, a spus Arafat la Palatul Victoria.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii