Web Analytics

Noi stenograme din dosarul ”Șpagă la Casa de Pensii”. Cum comentau asistentele lăcomia doctorițelor șpăgare

de | 8.08.2014 12:40 | Dezvăluiri

Continuăm să vă prezentăm noi stenograme ale procurorilor DNA din dosarul ”Șpagă la Casa de Pensii”, dosar în care doctorițele Iulia Mihai și Camelia Săndulescu sunt acuzate că au luat șpagă de la peste 800 de persoane. De această dată vă prezentăm interceptări în care asistentele se plâng de lăcomia doctorițelor șpăgare, cea mai mare nemulțumire fiind legată de șefa lor, Iulia-Maria Mihai.
Într-o discuție telefonică, asistenta Ionela-Tatiana Vergea îi spune colegei sale Nicoleta că doctorița Iulia Mihai nu mai dorea să implice asistentele în lanțul mitei. Aceasta a dispus ca asistentele să nu mai stea în birou cu mediul primar, iar toate asistentele au fost mutate într-un singur cabinet.

Ionela-Tatiana Vergea: Nenorocita de Mihai, fată! Și stai să vezi: acum a aflat lumea că fiecare mai are câte unul… aah, de ce mă? Se feresc de voi? Ia să le punem noi niște camere de filmat, să vedem ce fac ele singure în cabinet! Totul pornește numai de la escroaca de Mihai, și Mihai spunea că vrea două cabinete: vrea cabinetul lui Toma și cabinetul ei, să le lucreze ea, să și le organizeze ea, să ia și la cabinetul unu ce vrea, la cabinetul doi ce vrea și restul să facă un alt cabinet în care… Poate vin ăștia și o filmează!
Nicoleta: Dar ea zice că vrea să facă toate alea, îți dai seama, face ea toate alea! Ea se dă mare că face toate alea. Păi, atunci voi ce mai faceți?
Vergea: Și directoarea a zi: nu, eu totuși la asistente, asta e, peste tot medicul a lucrat cu asistenții! Nu există medic fără asistent! Că un asistent… Poate să aibă un medic și trei asistente… că la un moment dat a început și Stoian (n. Red. – Gabriel Stoian, director adjunct la Casa de Pensii Argeș) să râdă, adică: ”Hai, fă, ce dracu vreți acilea? Să stați singure să luați voi șpăgi și astea să nu vă vadă, că vă pârăște?

”E prea lacomă! Întrece orice măsură, orice bun simț, fată! I se înfundă! ”

Ionela-Tatiana Vergea era foarte nemulțumită și de faptul că mediul Iulia-Maria Mihai nu împărțea cu asistentele mita.
Vergea: O punea pe a mea, da, o săpa! Ascultă-mă, așa făcea! O săpa și a mea trebuia să plece singură! Fată, dacă e olteancă!
Nicoleta: Da, fată, dar e prea rea! E rea și Dumnezeu nu iartă, să știi! Are tot ce își poate dori un om! Și ea vrea mai mult? Nu știu, e un păcat, nu știu! Zău, dacă nu !
Vergea: Păi așa a zis și Simona. Bă, dar nu îi mai ajunge!
Nicoleta: Exact, Tatiana are tot ce își poate dori un om: și poziție, și faimă, și bani, și bărbat, și copil, și de toate! Ce mai vrea? … E prea rea! I se înfundă… Nu îi mai ajunge, fată. E prea lacomă! Întrece orice măsură, orice bun simț, fată, și când mai ai ceva în plus mai dai și la altul care n-are!
Vergea: Exact!
Nicoleta: Dar numai tu, numai tu?
Vergea: Ce dracu! Cu o singură gură mănânci, nu mănânci cu cinci!
Nicoleta: Din pomană, pomană se face, știi? Dacă tu dai,  și Dumnezeu își dă pe altă parte!
Vergea: Știi doar că dar din dar se face rai!
Nicoleta: Exact! Dacă iei numai tu, numai tu! Auzi, dar dacă s-au prins și ăștia, îți dai seama!
Potrivit procurorilor DNA, din această convorbire telefonică rezultă că asistentele medicale cunoșteau că Mihai primea șpăgi de la pacienți și erau indignate de perseverența acesteia.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii