Web Analytics
scris vineri, 01.03.2024

Noi reguli pentru închirierea pe Airbnb, Booking și alte platforme

Joi, Pamentul European a aprobat noi reguli pentru închirierea pe termen scurt prin intermediul platformelor precum Airbnb, Booking, Expedia, TripAdvisor și altele.

Noi reguli pentru închirierea pe Airbnb, Booking și alte platforme

Citește și: Înmatriculare auto online pentru şoferii români. Proiectul a fost adoptat

Parlamentul European a aprobat noi reguli moi reguli europene pentru închirierea pe termen scurt pe platfomele online precum Airbnb, Booking și altele.

„Chiriile pe termen scurt reprezintă aproximativ 25% din locurile de cazare turistice din UE, iar normele locale divergente duc la fragmentarea pieței interne”, argumentează Parlamentul European, subliniind că „datele de calitate vor duce la o mai bună aplicare și la mai puține înregistrări ilegale”.

Noile reguli au ca scop dezvăluirea impactului real al serviciilor de închiriere pe termen scurt și permiterea autorităților locale să elaboreze politici adecvate în acest sens. Joi, Parlamentul a adoptat cerințe armonizate referitoare la colectarea și partajarea datelor privind serviciile de închiriere pe termen scurt (STR), cu 493 de voturi pentru, 14 împotrivă și 33 de abțineri.

Scopul acestui regulament este să promoveze o economie de platformă transparentă și responsabilă în UE, protejând totodată consumatorii de oferte frauduloase de închiriere pe termen scurt.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *