Web Analytics

Înmatriculare auto online pentru şoferii români. Proiectul a fost adoptat

de | 28.02.2024 07:22 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ieri, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care permite înmatricularea online a mașinilor prin intermediul unei aplicații dedicate. Acest pas important spre digitalizarea procesului de înregistrare auto vine în contextul eforturilor de modernizare a serviciilor publice în țară.

Citește și: Spital obligat să achite daune morale de 800.000 de euro, după ce un bebeluș a murit în urma contractării a trei bacterii


Proiectul de lege, acum în așteptarea promulgării din partea președintelui Klaus Iohannis și a publicării în Monitorul Oficial, urmează să aducă beneficii semnificative pentru șoferii români. Odată intrat în vigoare, acesta va pune capăt procedurilor tradiționale de înmatriculare, oferind o soluție rapidă și eficientă prin intermediul unei aplicații intuitive. Printre avantajele aduse de proiectul de lege adoptat se numără economisirea timpului și a efortului implicat în procesul de înmatriculare. Șoferii vor putea completa și depune toate documentele necesare direct din de acasă, evitând astfel cozile și birocrația asociată cu vizitele la sediile autorităților rutiere.

Citește și: La trei luni după ce a murit, Rona Hartner a fost citată în instanță


Astfel, înmatriculare auto online va putea fi făcută printr-o aplicaţie administrată de DRPCIV şi va permite românilor să introducă un set minim de date necesare identificării vehiculului şi, după caz, eventuale înscrisuri în formă electronică necesare operaţiunilor de înmatriculare, transcriere a transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, emitere a unui nou certificat de înmatriculare, radiere din circulaţie, precum şi declarare fiscală sau radiere din evidenţele fiscale.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii