„Noi, cei din USL, ori luăm 50% plus 1, ori plecăm acasă”

de | 27.09.2012 16:04 | Politica si Administratie

# Deputatul Andrei Gerea e lucid că, dacă nu închide colegiul Piteşti Nord, adio deputăţie!

# Vă veți păstra actualul colegiu, cel din Zona Nord-Pitești-Bascov-Băbana sau veți merge pe alt colegiu ?
– Am anunțat de prea multă vreme că rămân pe colegiul acesta, ca să mă sucesc acum. Chiar dacă, în formula actuală, cel puțin teoretic, el mă dezavantajează tocmai pentru că este cel mai mic. Nu pot să nu recunosc însă că, la alegerile trecute, tocmai pentru că a fost cel mai mic colegiu m-a avantajat. Pe de altă parte, cred că am ajuns într-o relație apropiată cu electoratul din Zona Nord a Piteștiului, am obligații față de el și din acest motiv nu am nici cum să mă mut în altă parte.

„În formula de alianță USL nu mai putem vorbi de redistribuire”

# Sunt deja niște speculații, cum că v-ar fi luat locul Constantin Polexe.
– Nu te poți pune cu informațiile pe surse! Da, într-adevăr am fost sunat săptămâna trecută, nu am apucat să răspund la telefon, iar redactorul respectiv nu a mai sunat a doua oară, șamd. Presupun că aștepta să-l sun eu înapoi! Este pur și simplu o dezinformare și atât.
# Cum estimați, veți ajunge la redistribuire sau veți închide colegiul?
– În formula cu alianța USL nu cred că mai putem vorbi de redistribuire. Părerea mea este că parlamentarii care vor candida din partea USL sunt obligați să câștige colegiile, să le închidă. Cine nu le închide, pleacă acasă! Deci, ori luăm 50% plus 1, ori plecăm acasă! Restul candidaților, mă refer la cei de la partidele adverse, vor beneficia de avantajele legii așa cum am beneficiat și eu acum 4 ani.
# Cum îi veți convinge pe piteșteni și bascoveni să vă acorde încă un mandat de parlamentar?
– Cred că cel mai bun lucru de făcut este de a-i informa și pe cei care nu știu încă despre munca depusă  de mine, ca deputat de Argeș. Și nu doar în ultimii 4 ani, ci în ultimii 8 ani de zile, cât am activat ca parlamentar al acestui județ. Cred că am demonstrat că politica se poate face exact așa cum o prezinți și în campania electorală, adică să fii alături de oameni, să faci politică pentru ei și totodată să te păstrezi ca persoană integră. Practic mi-au trecut pragul, în acești 8 ani de zile, mii de oameni pe care am reușit să-i ajut în mod direct. Ca să nu mai vorbim de celelalte inițiative care au fost în legătură cu județul Argeș și pe care le-am susținut în Parlament.

„Mai e un colegiu în joc și pe el se bat Teo Nicolescu și Polexe”

# Care sunt liberalii care vor primi colegii?
– Iani Popa va rămâne pe colegiul de Senat, de la Pitești, dl Mircea Diaconu va rămâne pe colegiul de Senat, din zona de nord, Câmpulung-Curtea de Argeș, iar eu pe colegiul pentru Camera Deputaților pe care sunt și acum. Noi, liberalii, mai avem la dispoziție, pe lista USL Argeș, încă un colegiu pentru Camera Deputaților. Negocierile cu colegii de la PSD sunt încă în curs și urmează să vedem dacă vom primi colegiul pentru deputați, din Muscel sau colegiul de deputați Pitești Sud sau Costești. Se pare că pe Pitești Sud nu vom intra noi, așa că în discuții vor rămâne colegiile de deputați pentru Muscel și cel de deputați pentru Costești. În funcție de colegii, vom alege și candidatul pentru unul dintre ele. Așa cum spuneam, în afară de Iani Popa, Mircea Diaconu și eu, care știm pe ce colegii vom candida, mai este unul în joc pe care se bat Teo Nicolescu, Costică Polexe, dar pot apărea  și alții. Până nu vom avea o repartizare clară, noi nu avem decât trei candidați siguri în momentul de față, adică dl Popa, dl Diaconu și cu mine. Important este că avem 4 colegii pentru PNL.
Marius Ionel

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Simona Bucura Oprescu – mesaj de Sfânta Maria

𝑨𝒅𝒐𝒓𝒎𝒊𝒓𝒆𝒂 𝑴𝒂𝒊𝒄𝒊𝒊 𝑫𝒐𝒎𝒏𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒄𝒆𝒂 𝒎𝒂𝒊 𝒗𝒆𝒄𝒉𝒆 𝒔𝒂̆𝒓𝒃𝒂̆𝒕𝒐𝒂𝒓𝒆 𝒊̂𝒏𝒄𝒉𝒊𝒏𝒂𝒕𝒂̆ 𝑺𝒇𝒊𝒏𝒕𝒆𝒊 𝑭𝒆𝒄𝒊𝒐𝒂𝒓𝒆 𝑴𝒂𝒓𝒊𝒂,...