“Noi am realizat platforma pe care se produce Duster-ul”

de | 23.12.2010 18:03 | Actualitate

Interviu cu Iuliu Stocklosa, directorul firmei de automatizări industriale East Electric
# Dle Iuliu Stocklosa, spuneţi-ne câteva cuvinte despre începuturile companiei East Electric.
– Ne-am început activitatea în 1990, în decembrie, aşa că anul acesta sărbătorim 20 de ani de activitate. A fost destul de greu la început, pentru că la vremea respectivă SRL-urile erau văzute doar ca firme care vindeau vată pe băţ sau blugi din Turcia. Noi, activând în domeniul industrial, nu ne băga nimeni în seamă când mergeam la marile întreprinderi, care erau toate de stat. Pentru că, după ce arătam ce ştim şi putem să facem, când ajungeam la semnarea de contract, spuneau „păi sunteţi SRL, nu facem cu voi contract. Noi suntem ditamai uzina”. Am început cu activitatea de service pentru maşini-unelte cu comandă numerică. Am lucrat cu câteva uzine importante (Timpuri Noi, Utchim Găieşti, Umuc Bucureşti, Arctic Găieşti etc) care, din păcate, la ora actuală sunt altceva sau sunt distruse. În 1994 am început colaborarea cu firma Bosch, în domeniul automatizărilor electrice. În 1995 am extins această colaborare, pentru partea de echipamente hidraulice, iar în 2000 am preluat toată paleta de produse industriale de la Bosch. Am avut câteva aplicaţii foarte interesante în România, pentru Institutul de Maşini-Unelte, Sintex-ul actual, pentru Arctic Găieşti, o linie de fabricat frigidere şi nişte aplicaţii în domeniul militar. Noi facem în jur de 50-60 de aplicaţii pe an. La început am avut vreo zece angajaţi, la ora actuală suntem aproape 50 şi în fiecare an am obţinut rezultate pozitive. Niciodată în 20 de ani firma nu a fost pe pierdere, ceea ce este o realizare importantă din punctul meu de vedere. După primii 5 ani am obţinut un certificat de performanţă de la „Capitalul”, un ziar de specialitate. După aceea am început şi distribuţia produselor partenerilor noştri externi, Rexroth din grupul Bosch şi Balluff  şi am dezvoltat partea de cercetare. Noi am modernizat ecluzele de la Canalul Dunăre-Marea Neagră

Modernizarea sistemului de ecluze al Canalului Dunăre-Marea Neagră

# Ce rezultate mai deosebite aţi înregistrat?
– La ora actuală, firma East Electric este calată, ca domeniu principal de activitate, pe cercetarea ştiinţifică având aplicaţii în special din domeniul industriei auto. Ca şi performanţe speciale, noi am modernizat sincronizarea porţilor la Canalul Dunăre – Marea Neagră. În general noi executăm utilaje la temă, noi nu facem producţie de serie. Asta înseamnă un volum foarte mare de muncă, de la concepţie, studiu, proiectare, execuţie, punere în funcţiune, până la urmărire în timpul funcţionării, în garanţie şi post-garanţie.
# Dvs conduceţi una dintre cele mai performante firme din ţară. Mai avem noi, românii, mână de lucru performantă sau am „exportat” tot ce a fost de valoare?
– În cadrul firmei noastre, noi pregătim mulţi tineri care vin direct de pe băncile facultăţilor. Specificul muncii mele, personal, a fost ca în timp să creez specialişti. A fost o plăcere a mea pur şi simplu şi pot să vă spun că şi în continuare voi merge pe acest principiu, pentru că industria românească are nevoie de specialişti şi aceştia se găsesc în ţară. Sunt zeci de ingineri care au lucrat la East Electric şi acum sunt specialişti la firme de renume, atât în România cât şi în străinătate.

“Am realizat platforma pe care se produce Duster-ul”

# Dle Stocklosa, având în vedere realizările firmei East Electric sunteţi unul dintre cei mai buni specialişti din Europa în domeniul automatizărilor industriale. Aveţi cumva colaborări în Argeş?
– Cel mai mare partener cu care lucrează firma East Electric în Argeş este Automobile Dacia. O realizare interesantă este cea de anul trecut, când am executat platforma A 79 Duster, pe care se produce la ora actuală acest model.
# Ce alte proiecte aveţi în vedere?
– La ora actuală, avem două proiecte cu Renault Export Maroc, pentru noua fabrică din Tanger şi suntem în tratative pentru a executa noile linii de fabricaţie Renault din Rusia.
# Dle Stocklosa, sunteţi printre puţinele companii din lume care oferă automatizări industriale în domeniul nuclear. Aşa este?
– Aşa este. Avem o colaborare îndelungată şi foarte bună cu Fabrica de Combustibil Nuclear de la Mioveni. Aproximativ 60% din utilajele pe care se produce combustibilul nuclear pentru centrala de la Cernavodă sunt concepute în cadrul firmei noastre. De asemenea, avem proiecte comune cu Societatea Naţională Nuclear-Electrica din Piteşti.
# Aveţi cumva şi alte implicări în domeniul afacerilor?
– Sunt preşedinte al colegiului de conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti. Am avut onoarea să fiu ales în această funcţie acum doi ani.

“Argeşul are un mare potenţial de dezvoltare”

# Cum vedeţi industria din judeţul Argeş?
– Din punctul meu de vedere, industria din judeţul Argeş este una dintre cele mai bune. Judeţul Argeş are un avantaj faţă de multe alte zone ale ţării, prin faptul că aici sunt mulţi specialişti adevăraţi, tehnicieni foarte bine pregătiţi.
# Deci credeţi că Argeşul are un potenţial mare de dezvoltare?
– Eu pot să vă spun că, personal, sunt un optimist incorigibil şi întotdeauna am încredere în viitor. Bineînţeles că Argeşul, care îmi e foarte drag şi unde am foarte multe puncte de contact, şi în viitor va reprezenta un interes aparte pentru firma East Electric, tocmai datorită potenţialului tehnic şi de afaceri uriaş.

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”
„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”

Cuplul Monica Davidescu și Aurelian Temișan joacă la Pitești Spectacol la Teatrul „Alexandru Davila”, luni, 30 mai, de la 19:30. Va fi pusă în scenă cea mai recentă producție a Companiei de Teatru Concordia, comedia „Divorțul anului”. Joacă Monica Davidescu, Ovidiu...

PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung
PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Ivan și Sergiu Cicu, consilieri lacali ai PSD Câmpulung, au susținut azi o conferință de presă la sediul PSD Câmpulung Mușcel.  Cu acest prilej, Marius Nicolaescu a făcut o radiografie a...


Loading RSS Feed