Web Analytics

Nicolae Sarcină a cumpărat fostul magazin PIC din Piteşti

de | 10.04.2014 18:13 | Politica si Administratie

PwC România a anunțat printr-un comunicat de presă că fostul magazin Pic din Piteşti a fost vândut unor investitori români, fiind al doilea hipermarket al reţelei aflate în faliment pentru care lichidatorul a reuşit să găsească cumpărător. Hipermaketul Pic din Piteşti este închiriat firmei Succes Nic Com, controlată de omul de afaceri Nicolae Sarcină (foto).
În comunicat nu se precizează numele cumpărătorilor şi nici preţul pentru care magazinul a fost vândut, dar surse din piaţă susţin că Nicolae Sarcină a preluat indirect magazinul. Reamintim că în urmă cu un an, omul de afaceri gorjean declara pentru Jurnalul de Argeș că nu va renunța sub nicio formă la magazinul din Pitești.

Câștigătorul a supraofertat pentru magazinul din Pitești

„Tranzacţia s-a realizat în urma unei proceduri de supraofertare, actualul cumpărător oferind un preţ mai ridicat decât societatea cu care se încheiase în prealabil un antecontract. Ne bucurăm că am reuşit să creăm premisele unui proces competitiv, prin care s-a reuşit maximizarea valorii activului şi implicit a gradului de recuperare a creanţelor creditorilor”, a declarat într-un comunicat Sorin Vlad, senior manager la PwC România. În decembrie 2013, un alt hipermarket din patrimoniul Pic, cel din Oradea, a fost vândut unei societăţi din grupul maltez Alf Mizzi & Sons Ltd.
„Suntem în procedură de vânzare şi pentru celelalte trei hypermarketuri rămase în patrimoniul Pic. Există interes atât din partea unor importanţi oameni de afaceri locali, cât şi din partea unor firme internaţionale care nu sunt încă prezente pe piaţa românească, dar nu am ajuns încă la o înţelegere acceptabilă din punct de vedere financiar. Suntem însă încrezători că în curând vom realiza noi tranzacţii pe acest proiect”, a declarat în același context Cristian Răvăşilă, senior manager, liderul echipei de servicii de restructurare a afacerii din cadrul PwC România.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii