Web Analytics
scris marți, 18.10.2022

Nicolae Ciucă: „Traficul de persoane este o formă de sclavie modernă față de care Guvernul României are toleranță zero”

Premierul Nicolae Ciucă transmite un mesaj cu ocazia Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane. Ciucă afirmă că, în România, traficul de persoane reprezintă o formă de sclavie modernă față de care Guvernul nu are niciun fel de toleranță.

Nicolae Ciucă: „Traficul de persoane este o formă de sclavie modernă față de care Guvernul României are toleranță zero”

”Astăzi, 18 octombrie 2022, marcăm Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, alături de toți partenerii noștri europeni și regionali. Este un moment important la nivel european, dar și național, de asumare și conștientizare a importanței luptei împotriva acestui fenomen de criminalitate globală, care afectează viețile celor mai vulnerabili dintre noi.

Citește și: Nicolae Ciucă: „Depozitele de gaz din România au depăşit, vineri, cota de umplere de 90%”

Mesajul meu este unul clar: traficul de persoane este o formă de sclavie modernă față de care Guvernul României are toleranță zero.

Acesta este motivul pentru care problematica traficului de persoane a devenit în ultimii doi ani o prioritate la cel mai înalt nivel al executivului român. Coordonarea interinstituțională pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane, dar și asistența victimelor salvate sunt în directa mea atenție, la nivelul Cancelariei Prim-ministrului.

Citește și: Nicolae Ciucă, la Mioveni: „La Dacia există perspectivă în tot ceea ce înseamnă desfășurarea activității pe următorii 10 ani și dincolo de acest termen”

Încurajez toate instituțiile implicate să abordeze cu seriozitate și responsabilitate activitatea în acest domeniu, atât din perspectiva prevenirii și asistenței victimelor, dar și din perspectiva combaterii acestui fenomen pe întreg parcursul judiciar, deoarece traficanții de persoane nu își au locul într-o societate dezvoltată și democratică.

Am încredere că România își va continua parcursul ascendent în lupta împotriva traficului de persoane, alături de toți partenerii instituționali, din societatea civilă și de organismele internaționale cărora vreau să le mulțumesc pentru efort și implicare!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *