Web Analytics
scris joi, 13.10.2022

Nicolae Ciucă, la Mioveni: „La Dacia există perspectivă în tot ceea ce înseamnă desfășurarea activității pe următorii 10 ani și dincolo de acest termen”

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat Uzina Dacia Mioveni și a discutat cu managementul companiei despre importanța sectorului auto pentru economia românească și viitorul acestei industrii.

Nicolae Ciucă, la Mioveni: „La Dacia există perspectivă în tot ceea ce înseamnă desfășurarea activității pe următorii 10 ani și dincolo de acest termen”

Citește și: Premierul Ciucă a ajuns la Uzina Dacia


„M-am bucurat să constatat că la Uzinele Dacia sunt proiecte noi, există perspectivă în tot ceea ce înseamnă desfășurarea activității pe următorii 10 ani și dincolo de acest termen, iar acest lucru ne face să privim cu optimism spre viitor. Faptul că la Mioveni se produce o mașină în mai puțin de un minut și că pe linia pe care am vizitat-o au fost realizate peste 3 milioane de motoare din 2014 până în prezent, sunt confirmări ale competitivității acestei uzine cu tradiție în România.
Dacia are forța de a menține vie capacitatea industriei românești de a traversa crizele acestei perioade, dar și de a se transforma din mers, venind în întâmpinarea standardelor așteptate de clienți. Noile tehnologii, transformarea digitală, respectul față de mediu proiectează viitorul fabricilor care au produs deja peste 8 milioane de mașini în rândul marilor branduri de succes la nivel european.
Dacia este dovada că inovarea, viziunea, tenacitatea și managementul performant înseamnă succes garantat! Uzina și-a propus ca, începând cu 2030, să aibă emisie de carbon zero, ceea ce este, de asemenea, foarte important, iar anul viitor urmează să intre pe linia de producție și un nou automobil hibrid, planuri ce se înscriu în atingerea obiectivelor noastre pentru un mediu mai curat.
În programul de guvernare am menținut și anul acesta Programul Rabla şi vom continua ca și în anul viitor să avem asumat acest program. Trebuie să avem în vedere- chiar a fost o discuție în acest sens – atât creșterea valorii financiare a programului, cât și a sumei de compensare, având în vedere rata inflației.
Perioada pe care o traversăm întărește dorința guvernului de a sprijini mediul de afaceri, industria noastră, alături de care susținem economia și consolidăm locurile de muncă ale românilor. Avem deja o serie întreagă de programe în derulare pentru sprijinul IMM-urilor, dar trebuie să ne asigurăm că acordăm atenția cuvenită și producătorilor industriali de anvergură. Este responsabilitatea noastră, a guvernului, să menținem această linie de dialog permanent și să găsim soluții împreună pentru a oferi garanția că ştim să ne folosim resursele și oportunitățile pe care țara noastră le are și, în egală măsură, ne îngrijim ca oamenii ai aibă siguranța locurilor de muncă”, a transmis Nicolae Ciucă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită