Web Analytics

Nicolae Ciucă: „Depozitele de gaz din România au depăşit, vineri, cota de umplere de 90%”

de | 14.10.2022 10:23 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Depozitele de gaz din România au depăşit, vineri, cota de umplere de 90%, iar românii şi economia vor avea la dispoziţie întreaga cantitate de gaze necesară pentru a trece cu bine această iarnă, indiferent de cum va fi vremea, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Citește și: Nicolae Ciucă, la Mioveni: „La Dacia există perspectivă în tot ceea ce înseamnă desfășurarea activității pe următorii 10 ani și dincolo de acest termen”

„Avem cu 477 milioane de metri cubi de gaz depozitaţi deja în plus faţă de anul trecut, adică 2,774 miliarde mc din capacitatea totală de stocare de 3,07 miliarde. Românii şi economia noastră vor avea la dispoziţie întreaga cantitate de gaze necesară pentru a trece cu bine această iarnă, indiferent de cum va fi vremea. Din cele 55 de milioane de metri cubi necesari pentru un consum zilnic mediu pe timpul iernii, aproape jumătate sunt produse intern, în mod curent, iar diferenţa este acoperită de cantităţile din depozite. Evaluările arată că nu există absolut nicio problemă în alimentarea cu gaze pentru populaţie, industrie, mediu de afaceri”, a afirmat Ciucă, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Şeful Executivului a precizat că a cerut instituţiilor responsabile să continue ritmul intens de depozitare a gazelor şi să gestioneze cu mare atenţie cantităţile necesare pentru a trece cu bine peste această iarnă.

„Având preţuri plafonate la gaze pentru români şi suficient gaz pentru funcţionarea economiei, Guvernul va continua să sprijine activ atât cetăţenii, cât şi industriile noastre”, a mai afirmat premierul. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *