Nicolae Ciucă: “Discuţiile pe rotativa guvernamentală vor fi reluate, de îndată ce asigurăm continuitatea procesului educaţional în şcoli”

de | 26.05.2023 20:21 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că PNL este un partid care îşi păstrează angajamentele faţă de români, fapt pentru care discuţiile privind rotativa guvernamentală vor fi amânate până când va exista un acord cu liderii sindicali din învăţământ pentru a rezolva problemele şi pentru a asigura continuitatea procesului educaţional în şcoli, informează news.ro.

“PNL îşi păstrează angajamentele faţă de români. În situaţiile dificile, am fost cei care şi-au asumat stabilitatea şi responsabilitatea guvernării. La fel vom face şi de acum încolo. Acesta este motivul pentru care am luat decizia de a nu-mi depune mandatul până la soluţionarea blocajului din aceste zile. Discuţiile pe rotativa guvernamentală se vor relua de îndată ce asigurăm continuitatea procesului educaţional în şcoli”, a scris Nicolae Ciucă, vineri pe Facebook.

Citește și:

Premierul a adăugat că Guvernul va continua dialogul şi negocierile cu liderii sindicali din învăţământ până va exista un acord.

“Ne dorim ca profesia de dascăl să îşi recapete respectul cuvenit în societate şi întreg aparatul guvernamental a arătat totală deschidere zilele acestea. Ne-am asumat, încă de la început, dezvoltarea şi modernizarea sistemului educaţional. Din 2022 şi până astăzi, au fost alocate educaţiei 8 miliarde de lei de la bugetul de stat, iar prin PNRR au fost alocate 3,6 miliarde de euro pentru reforma sistemului”, a completat liderul liberalilor.

“Nu am fugit niciodată de asumare şi nu o vom face nici acum. PNL rămâne expresia responsabilităţii şi garantul stabilităţii în România astăzi”, a concluzionat şeful Executivului.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *