Web Analytics

Două descinderi în cinci zile! Procurorii DNA Piteşti au „sunat” şi a doua oară la uşa Bibliotecii Judeţene!

de | 24.05.2023 14:29 | Actualitate, Cultură, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Procurorii DNA Pitești au descins, vineri, 19 mai, la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș, din Pitești. Vizita lor neanunțată are legătură, spun sursele noastre, cu un concurs de ocupare a două posturi contractuale vacante de conducere – șef serviciu, gradul II. Cu câteva luni în urmă, la sfârșitul lui ianuarie, „Jurnal de Argeș” a semnalat că un scandal stă să izbucnească la această bibliotecă, unul dintre motive fiind chiar concursul respectiv, asupra căruia plana bănuiala că urma să fie cu dedicație.

Două posturi de șefi, doi candidați. Se știe…

Ei bine, procurorii DNA au descins vineri, la Bibliotecă, pe la ora prânzului, la finalul concursului în care doi candidați au fost admiși la proba scrisă pentru cele două posturi. Anchetatorii au ridicat mai multe înscrisuri – unii spun că și un calculator al unuia dintre candidați – iar în perioada următoare membrii comisiei de concurs urmează a fi audiați.

Rezultatele acestui concurs erau așteptate, dat fiind că pentru cele două posturi nu au fost decât doi candidați: omul și locul. Prin urmare, Daniel Bucșan a fost admis pentru șef Serviciu Informare și Automatizare, iar Ionela Neț, pentru șef Serviciu proiecte de informare comunitară și coordonare biblioteci publice din județ. Un al treilea post de șef, la Biroul Financiar Contabil, nu a mai fost scos la concurs. Conform unor surse care doresc deocamdată să-și păstreze anonimatul, condițiile (criteriile) de participare la acest concurs ar fi fost însă „pliate” pe atribuțiile celor doi candidați și probabil că acest lucru urmează a fi cercetat, printre altele, de procurorii DNA Pitești.

Tot pe surse am aflat că, dacă în cazul lui Daniel Bucșan lucrurile ar fi mai clare, omul fiind un informatician de valoare, deci pregătit pentru un astfel de post, situaţia n-ar sta la fel în cazul Ionelei Neț, șefa de la Europe Direct, la care managerul interimar, Mihaela Voinicu, ar ține foarte mult s-o aibă pe acest post.
„Unul dintre criteriile de participare – pe care ea îl îndeplinea – a fost să deții certificat digital recunoscut internațional! Or, acesta e un avantaj, nu o condiție” – ne-a spus un salariat al instituției.

Citește și Marele cărturar Dinicu Golescu, evocat la Biblioteca Județeană Argeș

Citește și Mihaela Voinicu, directorul adjunct al Bibliotecii Judeţene, aleasă în conducerea Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor

Managerul „e pe aici”. Pe unde?

Cum scriam și în ianuarie, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș nu e deloc liniște după plecarea fostului manager Octavian Mihail Sachelarie. Tensiunile acumulate la nivelul unor salariați își au originea în modul de lucru al celei care conduce acum – se află la al doilea interimat – această instituție. Cu mai bine de trei luni în urmă, unii salariați reclamau, stresați și totodată furioși, că Mihaela Voinicu, noul manager, inginer de profesie, a „umflat” noua organigramă, suplimentând exagerat numărul de șefi. În replică, aceasta spunea că deciziile luate sunt bine fundamentate și aprobate de Consiliul Județean.

„Eu cred că cel mai bine ar fi dacă am îndepărta partea emoțională din exprimare și dacă am vedea cu ce fapte rămânem. Fapte și cifre (…) Este o schimbare un pic de paradigmă și eu cred că este benefică. Eu am încercat să o prezint și să o argumentez în efectele ei. Acum, știți și dv. și știe oricine că orice schimbare produce unele nemulțumiri, dar hai să trecem peste ele, să vedem după și când va putea fi aplicată în integralitatea ei această organigramă, că asta este o altă etapă, și apoi să vedem ce efecte va avea” – ne spunea managerul Mihaela Voinicu în luna ianuarie, adăugând că are ușa deschisă pentru oricine are nevoie de lămuriri. 

Ce spune acum d-na Voinicu. Din păcate, nimic! Marți, 23 mai, am așteptat-o o oră pe holul central al Bibliotecii, asta și pentru că unul dintre cei din pază mi-a spus că „e pe aici”. N-a apărut, nu a răspuns nici apelurilor noastre telefonice, nici unui mesaj dat pe sms. N-avea nici ușa deschisă, cum spunea odată, pentru lămuriri…
Iar în jurul orei 13, veniseră, din nou, și cei de la DNA și întrebau unde o pot găsi pe d-na manager.

Citește și Un scandal stă să izbucnească la Biblioteca Judeţeană! Apar încă trei posturi de conducere

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *