Web Analytics

Nici dacă voia, prefectul nu scăpa! Prefectura a fost sesizată şi de un cetăţean asupra problemelor cu autorizaţia pentru Bulevardul „Pardon”

de | 18.08.2022 13:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

În așteptarea primului termen de judecată în cazul procesului de anulare a autorizației de construire pentru lucrările de reabilitare a Bulevardului “Pardon”, se desfășoară acțiuni paralele cu obiectul disputei apărute între primăriță și prefect.

Protestul Elenei Lasconi față de reacția Prefecturii la sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții, manifestat prin ținerea audiențelor pe bulevard, a atras atenția atât Avocatului Poporului, cât și Direcției Naționale Anticorupție. Dacă în cazul primei instituții a fost vorba de autosesizare, în cazul organului de cercetare penală un cetățean a făcut sesizarea. Un câmpulungean care se războiește cu Lasconi și cu angajați ai Primăriei Câmpulung în mai multe procese, țintindu-i pe cei din administrație și cu diverse plângeri pe la instituții diverse. Omul a reclamat faptul că Lasconi a comis o faptă ilegală atunci când a intrat în zona bulevardului pentru a ține audiențe, “Pardon”-ul fiind loc amenajat ca șantier.

Citește și Radu Perianu, despre situația Bulevardului „Pardon”: „Doamna primar a făcut o boacănă mare și acum a ales calea ușoară de a da vina pe altcineva”

Individul cu reclamațiile este un cântător în struna Ancăi Coșa, arhitectul care a sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții în privința autorizației de construire, găsite ulterior cu aspecte ilegale. În luna martie, atunci când încă nu apăruse scandalul creat de controlul ISC la Primăria Câmpulung, Gheorghe Mîzgaciu, căci despre el este vorba, a dat în judecată Prefectura Argeș. Cererea sa era una simplă: Tribunalul Argeș să oblige Instituția Prefectului să ceară în instanță anularea autorizației de construire nr. 101 din 2019, emisă pentru lucrările de pe bulevard! Ulterior, la final de lună mai, omul a renunțat la cerere. Prefectura deja atacase autorizația de construire.

Implicarea lui Mîzgaciu în problemele comunității locale a avut și un alt episod. Chiar la început de an, Curtea de Apel București a fost solicitată să se pronunțe în sensul anulării avizului emis de Direcția de Cultură Argeș pentru lucrările la Bulevardul ”Pardon”. Reclamați au fost Ministerul Culturii și Direcția Județeană de Cultură. Instanța din Capitală și-a declinat competența și a trimis dosarul la Curtea de Apel Pitești. Primul termen de judecată va fi în septembrie. În aceeași lună va începe și procesul referitor la nemulțumirea lui Mîzgaciu față de o soluție a procurorilor de netrimitere în judecată a primăriței Elena Lasconi.
C.I.B.

Citește și Lucrările la Bulevardul Pardon au fost oprite. Prefectul de Argeș: „Să lăsăm instanța să își spună cuvântul!”

Citește și Lasconi va ține audiențe pe Bulevardul ”Pardon”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *