Web Analytics

Nerespectarea autorizației de construire va duce la demolarea construcțiilor ilegale, în Pitești!

de | 11.11.2021 12:49 | Actualitate

Serviciul Disciplină în Construcții din cadrul Primăriei și Poliția Locală au fost solicitate de către primarul Cristian Gentea, în urma unei sesizări primite din partea cetățenilor, să facă verificări în teren privind respectarea prevederilor legale în cazul clădirii aflate în construcție pe strada Nicolae Iorga, zona Tancodrom.

 

 

Ajunși la fața locului, primarul Piteștiului și polițiștii locali au constatat că dezvoltatorul, Florian Construct Invest Concept SRL, nu a respectat autorizația de construireexistentă, ce datează din iunie 2021 și prevedea construirea unei locuințe uni-familiale. Clădirea aflată în construcție se încadrează la categoria locuințelor colective, fiind dimensionată și structurată conform unui bloc. Pentru o astfel de construcție, este nevoie de realizarea unui Plan Urbanistic de Detaliu, aprobat de către Consiliul Local, înainte de începerea lucrărilor. Este prevăzută, de asemenea, obligativitatea legală a existenței unei platforme de colectare a deșeurilor, a locurilor de parcare necesare și a spațiului verde, toate acestea fiind cerute de legislația în vigoare pentru o astfel de clădire.

 

Citește și Teren nou de sport propus de municipalitatea piteșteană în incinta Colegiului Economic

Prin urmare, vor fi aplicate, în cazul de față, prevederile legale pentru oprirea lucrărilor și aducerea construcției la forma prevăzută de autorizația primită, cea pentru locuință, nu clădire colectivă, dezvoltatorul fiind nevoit să dărâme construcția ilegală. Amenda pentru acest tip de încălcări ale legislației este între 10.000 și 100.000 de lei.

 

Citește și Calinic iese iarăşi “din pluton” şi cere hrănirea urşilor / „Pe vremea lui Ceauşescu, pădurarii le dădeau urşilor alimente expirate, inclusiv ciocolată…”

Primarul municipiului Pitești a dispus, astăzi, începerea controalelor pe toate șantierele clădirilor colective din municipiu. Cetățenii care au cunoștință de situații similare din punct de vedere al nerespectării legislației pot trimite sesizări, în acest sens, pe adresa de e-mail a Primăriei
Pitești: primaria@primariapitesti.ro.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii