Web Analytics

Calinic iese iarăşi “din pluton” şi cere hrănirea urşilor / „Pe vremea lui Ceauşescu, pădurarii le dădeau urşilor alimente expirate, inclusiv ciocolată…”

de | 30.09.2021 13:28 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

# Ierarhul îi îndeamnă pe preoți și pe localnicii de la munte să doneze mere pentru hrănirea urșilor # „Se aruncă mâncarea, fructele și legumele, iar urșii sunt lăsați să omoare oameni și să devasteze gospodăriile!”, spune tăios și dojenitor ÎPS Calinic

Aflat recent în vizită pe șantierele deschise de arhiepiscopie în nordul județului, la Schitul “Sf. Pantelimon” sau la microhidrocentrala „Călugărița” de pe Transfăgărășan, ÎPS Calinic a dat și el, ca toți cei care trec prin zonă, nas în nas cu… ursul.
Voce puternică în societate, arhiepiscopul are însă o părere mai nuanțată vizavi de situația urșilor. Și mai fundamentată. În sensul că, pe de o parte, este sensibil la situația oamenilor atacați, dar pe de alta se gândește și la cea a animalelor, cărora le este foame. Și vede și soluții.

Citește și Disperare şi furie / Legea… urşilor domneşte de cinci ani în Rucăr

Nu este vorba de nimic nou, ci doar de ceea ce se întâmpla și pe vremea lui Ceaușescu, atunci când pădurarii ofereau mâncare urșilor, astfel încât aceștia să nu mai atace. „Tot felul de bucate expirate li se dădea urșilor, inclusiv ciocolată! Am văzut meniul lor!”, spune ierarhul, care se arată indignat de ceea ce se întâmplă acum. „Se aruncă mâncarea, fructele și legumele și urșii sunt lăsați să omoare oameni și să devasteze gospodăriile! Nu sunt urșii din argeșenele păduri. Eu cred că sunt aduși din altă parte. Nu știu să vâneze. Cerșesc de la vizitatori! Sunt disperați, pentru că le este foame!” Ba chiar, arhiepiscopul a cerut ca urșii care ajung în preajma lăcașurilor sfinte din nordul Argeșului să fie hrăniți cu mere, care se produc din plin în aceste zone. Iar cei din apropiere, preoți sau localnici, au donat deja diferite cantități de mere cu care urșii care dădeau târcoale și-au mai potolit din foame. ”Unul dintre aceste exemplare hrănite este cel de la Valea Lupului, la Schitul «Sfântul Pantelimon». Abia așteaptă să ia «ascultarea» de paraclisier!”, ne-a spus glumind ÎPS Calinic.

Citește și Vizită de lucru pe şantierele bisericii / Calinic vrea să salveze Arhiepiscopia de facturile mărite la curent şi grăbeşte finalizarea microhidrocentralei ”Călugăriţa”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii