Web Analytics

Nepoata patronilor de la Building Astrom, internată de urgenţă într-un centru de plasament

de | 7.04.2023 19:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Pe muzică hip-hop, stilul rebel născut în ghetourile new-yorkeze, o adolescentă din Pitești spune, cui are disponibilitatea să o asculte, cum a luat-o pe calea drogurilor după ce familia a dus-o în Anglia. Țineți-vă bine, nu este vorba despre orice familie, ci despre una care, prin anii 2000, se afla în plină ascensiune și acumula averi în domeniul construcțiilor.

Este vorba despre Building Astrom, condusă de frații Marian și Nicolae Drăgoi și cumnatul acestora, Alexandru Radu. Adolescenta, o copilă de doar 15 ani, și-a petrecut ziua de naștere, pe 1 aprilie, într-un centru de plasament, acolo unde a fost internată în regim de urgență. Prin aceeași decizie a DGASPC Argeș, mama ei, Larisa (fiica lui Alexandru Radu), a fost suspendată din drepturile părintești.

Copila și-a pus pe muzică povestea, relatând cum a luat-o pe calea drogurilor

„A fost odată, mai demult, o copilă de vreo zece ani ce își dorea atât să fie o stea frumoasă pe cerul întunecat
Chiar dacă ea mereu o știa, n-a eșuat
Știa că va fi cum și-a dorit și că visul ei cândva o să fie împlinit
Și a crezut și a continuat să creadă că lumea nu e rea și că e o nimica toată
Și-a crescut, a împlinit 12 ani, a plecat în țări străine cu ai ei, că voiau bani
Și s-a trezit în necunoscut
Uitându-se mereu la viață în trecut
Și-a mai crescut, a continuat să crească
Pe măsură ce creștea viața i se dădea pe față
Nemulțumiri, încercări eșuate
Și așa a început să fie ea fără demnitate.
Și-a trăit multă vreme numai pentru alții și uitase că viața ei nu o cumpărase
Și-a început să își înece amarul în iluzii ce o lăsau să uite tot habarul
Și-o ardea pe fiecare zi, să bage în ea o grămadă de prostii
Și a uitat despre realitate
Știa că era prea crudă și nu se putea întoarce
Și-a aflat toată familia că fetița ei de altă dată a ajuns așa
S-au întrebat cum de-a ajuns așa, era fata lor perfectă: Ce s-a întâmplat cu ea?!…”

Citește și Hoţu’ neprins e negustor cinstit?! Afaceristul George Dumitrescu, zis şi George „Hoţu”, a scăpat de dosarul „Balastiera 1”

Chiar, ce s-a întâmplat cu Alexia?

După falimentul din 2014, patronii au luat-o pe căi diferite, iar familia lui Alexandru Radu a ales calea Angliei în căutarea banilor… după cum spune și fata în cântec. Cu o voce frumoasă, cu talentul și inocența vârstei, Alexia învăța să zboare frumos în viață, lua primele lecții de pian și canto și participa la spectacole și concursuri. Era o copilă inocentă și încrezătoare, așa cum singură se descrie în primele versuri… Dar zborul i s-a frânt, brusc.

Nimic nu se întâmplă, însă, fără motiv…

În septembrie 2012, tatăl copilului, D.S.I., a sesizat Serviciul Investigaţii Criminale cu privire la faptul că fiica sa D.A.I., în vârstă de 4 ani, a fost arsă cu o ţigară în zona pieptului de către socrul său, Alexandru Radu. În declaraţia sa, tatăl relatează faptul că a luat fetița în vizită la domiciliul său, ocazie cu care a observat pe corpul acesteia, în zona pieptului, o leziune traumatică specifică unei arsuri de ţigară, micuţa spunând că i-a fost provocată de către bunic. Acesta a fost audiat şi a declarat că, în urma divorţului dintre fiica şi ginerele său şi a discuţiilor privitoare la custodia micuţei, în familia lor au apărut mai multe probleme şi a recunoscut că şi-a ars nepoţica cu ţigara, însă din greşeală.

În cele din urmă, şi acest dosar a fost soluţionat cu NUP. Lucru și mai revoltător, poliţiştii care au investigat cazul au omis, deși era absolut necesar, să sesizeze şi Direcţia pentru Protecţia Copilului, respectiv Serviciul de Intervenţie în Situaţii de Abuz şi Neglijare a Copilului. Asta pentru că cineva (cetățeanul D.S.I., adică tatăl copilului) reclama că fetița sa a fost arsă cu țigara (a atașat și foto la dosar), iar altcineva – bunicul Radu Alexandru (patronul de la Building Astrom) – recunoștea că a pârlit copilul cu țigara, însă „din greșeală”.
A urmat o luptă acerbă pentru copil, din care nu au lipsit loviturile sub centură și dosarele penale fabricate. Așa se face că tatăl nu a avut câștig de cauză. Trebuie să vă spunem că patronii de la Buiding erau vecini de vile, pe aceeași stradă, la liziera pădurii Trivale cu șeful de pe atunci al IPJ Argeș, Petre Ionițescu, cms. șef de poliție Cecilia Tatia, vestitul (și în ziua de azi), lider sindical al polițiștilor, dar și șeful Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu!

Citește și Fosta fermă a Brătienilor se degradază pe zi ce trece. Ministerul Culturii a dat în judecată proprietarii Fermei Florica

La poliție se află în lucru un dosar de viol. Mama, decăzută din drepturile părintești

La poliție se află în lucru un dosar de viol, căreia fata i-ar fi fost victimă și care s-ar fi petrecut chiar în apartamentul în care locuia împreună cu mama și tatăl vitreg. De aproximativ două săptămâni, Alexia a fost luată de sub tutela mamei, până la pronunțarea definitivă a instanțelor, iar fata este monitorizată atât de DGASPC, sub protecția căreia se află, cât și de DIICOT și de cei de la Antidrog. La întrebările puse de psihologi în legătură cu cine ar vrea să locuiască, ea a răspuns că pe primul loc a fost tatăl ei (cel din certificatul de naștere), de care se agață cu disperare, ca de un colac de salvare, pe locul doi s-a aflat mama și pe ultimul loc, centrul de plasament. Firesc, pentru un copil care își dorește să fie alături părinte, și nu de o instituție de stat. Dar un părinte responsabil și atent la nevoile lui!

Citește și Omul Camorrei se plânge că nu are bani de ţigări şi-şi roagă apropiaţii să-i trimită 200-300 euro

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *