Web Analytics

„Nenea e prieten cu Bobeică de la Finanţe, de-aia nu plăteşte impozitele!”

de | 7.03.2012 22:59 | Dezvăluiri

# Constantina Florescu, acţionar minoritar la Muntenia, acuză legătura dintre adjunctul de la Fisc şi magnatul Nicolae Ivănescu. Faptul că omul de afaceri Nicolae Ivănescu este lovit de amnezie atunci când vine vorba să-și plătească datoriile către stat sau diverși creditori nu mai reprezintă un secret pentru nimeni. Articolul de față, al cărui protagonist este Constantina Florescu, unul dintre acționarii mici de la Muntenia, confirmă încă o dată acest lucru, dar, totodată, scoate în evidență faptul că obiceiurile celui supranumit Nenea sunt întreținute de persoane sus-puse, a căror menire este tocmai aceea de a combate astfel de practici păguboase pentru stat. Ei bine, interlocutoarea noastră vorbește de o adevărată frăție închegată între autointitulatul acționar majoritar de la Muntenia și adjunctul de la Finanțe. Amănunte despre acest subiect, dar și reacția lui Gheorghe Barbu Bobeică atunci când Constantina Florescu i-a spus că a fost fotografiat în momentul în care intra în sediul Silva Grup, una dintre firmele deținute de Nicolae Ivănescu, puteți citi în articolul de mai jos.
Jurnalul de Argeș a dezvăluit, într-un articol publicat acum câteva săptămâni, că, la finele lunii ianuarie 2011, Serviciul de Inspecţie Fiscală nr. 4 din cadrul Direcţiei Generale de Finanţe Argeş a efectuat un control inopinat la SC Muntenia Turism SA, iar rezultatele acestuia au fost unele devastatoare pentru Nicolae Ivănescu și compania. Pe scurt, inspectorii Octavian Tudan şi Lavinia Oneci au descoperit că omul de afaceri supranumit Nenea a cumpărat acţiuni în valoare de 57 de miliarde de lei vechi la SC Muntenia, dar a uitat să plătească impozitul de 16% aferent pe „venituri din investiţii”, în sumă de 9,2 miliarde lei vechi. Concluzia fiscului, conţinută de procesul verbal nr. 93 din 27 01 2012, cade ca o ghilotină pe capul celui care a îngropat brandul Muntenia: „La data controlului inopinat nu s-a făcut dovada virării impozitului la bugetul de stat”. Ca amănunt picant, amintim doar că în momentul în care cei doi inspectori de la Fisc i-au cerut lui Ilie Tomiţă, directorul economic al SC Muntenia SA, să prezinte documente care să ateste dovada plăţii impozitului pe „câştigul din transferul valorilor imobiliare de către dobânditorul Ivănescu Nicolae”, fostul contabil şef de la Vinalcool a dat din umeri. Mai exact, a recunoscut că „nu deţine documente în acest sens” şi a invocat, fără nicio legătură, un „Contract de prestări servicii audit financiar” încheiat între SC Turism Muntenia SA şi o societate din Sibiu, SC Consulting Fin SRL. Ce a mai relevat controlul făcut de inspectorii de la Fisc? Un lucru deosebit de grav, și anume că  pe baza contractelor de cesiune încheiate în perioada 2007-2009 a fost posibilă întrunirea majorității la Adunarea Generală a Acționarilor din 11.03.2009, atunci când s-a decis vânzarea Hotelului „Argeș” și a spațiului în care astăzi funcționează unul dintre cabinetele stomatologice ale medicului dentist Ionuț Costache.

Bobeică îl frecventa pe Nenea

Cu toate că rezultatele controlului efectuat la sfârșitul lui ianuarie sunt cât se poate de relevante, Nenea a căzut, ca de obicei, în picioare. Cel puțin așa susține Constantina Florescu, unul dintre micii acționari de la Muntenia, care se miră că până acum nimeni n-a luat nicio măsură. „Se tergiversează nepermis de mult. Domnii inspectori au constatat că Ivănescu trebuie să plătească 10 miliarde de lei vechi, plus penalitățile aferente care mai sunt și ălea vreo 10 miliarde, dar, din câte văd, statul, Finanțele nu vor să ia acești bani. Să vă explic și de ce fac aceste afirmații. Ivănescu a externalizat registrul acționariatului către firma Consulting Fin din Sibiu, cu toate că acest lucru a fost ilegal, întrucât nu a existat aprobarea AGA. Am făcut mai multe adrese către firma respectivă și chiar i-am spus patronului Jan Trana că nu are nicio calitate să ceară bani pentru auditul fiscal. Problema e că Finanțele au pus botul și au zis că trebuie să termine Trana auditul, expertiza, și abia după aceea să-i impute banii lui Ivănescu. Ce se înțelege de aici? Că Finanțele n-au vrut banii. Și cum să-i vrea, din moment ce Bobeică e prieten cu Ivănescu și se duce tot timpul la el. Am informații clare, mi-a zis un om care l-a văzut intrând în sediul uneia dintre firmele lui Ivănescu. Când am fost la domnul Gheorghe Bobeică i-am spus că am poze cu el când intra la Silva Grup. S-a făcut roșu la față și mi-a zis că el intră la orice agent economic. I-am zis și eu că nu poate să intre decât la controale, nu poate să intre, așa, la oricine. Apoi, dacă tot vroia să-l vadă pe Ivănescu de ce n-a venit la Muntenia? Am avut și eu firmă, la mine de ce n-a venit? S-a înroșit, s-a schimbat la față, s-a ridicat în picioare, dar, una peste alta, nu vrea să-i ia banii. Asta este tragedia. Statul nu dorește să-i ia banii lui Ivănescu. Nu vi se pare în neregulă? Dacă era un om de rând îi punea poprire pe ceva, îi făcea ce-i făcea. Eu am întârziat câteva zile pentru 16 lei și am primit patru adrese. Și ăsta cu cel puțin 10 miliarde?”, se revoltă Constantina Florescu.

„Sunt judecători cărora le e frică de Ivănescu”

De unde atâta înverșunare împotriva lui Nicolae Ivănescu? „Noi am fost vecini, am fost chiar prieteni. Îl cunosc foarte bine. Când a venit la Muntenia, în locul lui Ciobotoiu, chiar m-am bucurat. Dar vecinul a ras tot! A venit cu foamea-n gât, n-a făcut nimic. Dar ce să mai zic, atâta timp cât el n-a avut nicio firmă care să meargă. La Muntenia nu mai sunt ospătari, nu mai sunt barmani, dar sunt bodyguarzi. Păi, de aici vine profitul? Chiar i-am spus în față că e paranoic și trebuie să se trateze. Conflictul meu a pornit când am aflat că a dat hotelul (n.r.-Argeșul) și clădirea în care are cabinet stomatologic doctorul Costache. I l-a evaluat la 95.000 de euro, din care i-a scăzut 55.000 investiții, probabil scaune și aparatură stomatologice, deci a dat 40.000 de euro pe 100 de metri pătrați situați în buricul târgului. Iar Gogu Popescu nu a dat niciun leu până acum”, mai spune Constantina Florescu, intrigată de faptul că tranzacțiile de care am amintit sunt ilegale. „Vânzarea celor două imobile s-a făcut ilegal. El a cumpărat acțiuni, dar nu s-a înscris în Registrul acționarilor pentru că trebuie să plătești impozit. Or, el n-a făcut asta, lucru care reiese și din controlul din ianuarie. El a cumpărat și, probabil, așteaptă cinci ani de prescriere. După 5 ani, plata impozitelor se prescrie. În schimb, Ivănescu s-a folosit de aceste acțiuni, ceea ce constituie caz penal. Ce a făcut el se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 ani. În acești ani s-a folosit de ele și a votat în Adunarea Generală a Acționarilor din 12.03.2009 din postura de acționar majoritar”, mai spune Constantina Florescu, adăugând că pentru AGA la care face referire „am obținut nulitatea absolută la Tribunalul Comercial. Mai există și judecători, între care și domnul Copae, care chiar vor să vadă adevărul. Am obținut nulitatea absolută a acestei AGA în care Ivănescu a votat cu 60.000 de acțiuni pe care, practic, nu le deține. Recursul este programat pentru 9 aprilie și sper, cu toată mafia care există, să-l câștigăm. Sunt judecători cărora le e frică de Ivănescu, toți au o teamă de el. Dar domnul Copae, un om vertical, n-a avut teamă.  A văzut clar despre ce e vorba. Pe 9 aprilie avem recurs și vreau să văd și eu ce judecător va spune că acea AGA a fost legală din moment ce n-au participat decât membrii consiliului”.

„Gogu Popescu știe că va pierde hotelul Argeșul”

Convinsă că justiția îi va da dreptate, Constantina Popescu a făcut referire la un act adițional semnat în noiembrie 2011. „Gogu Popescu știe că va pierde hotelul. Iar avocatul Dumitrică știe că actele n-au fost făcute cum trebuie. Ivănescu le-a făcut în ideea că nimeni, niciodată, nu va veni să le răscolească și să le facă lor opoziție. Drept urmare, Ilie Tomiță a făcut un contract pe 1 noiembrie 2011 prin care, dacă Gogu Popescu va pierde hotelul, noi trebuie să-i dăm un milion de euro daune morale, tot ce a achitat el la hotel, plus toată investiția reactualizată. Mai mult, Gogu va părăsi hotelul doar în momentul în care va primi înapoi ultimul leuț. Iar acest Tomiță, care n-are nicio legătură cu Muntenia, a fost adus de Ivănescu, i-a semnat acest act  prin care urmează ca noi să-l despăgubim. De parcă n-ar fi de ajuns că încasează chirii de 12.000 de euro pe lună, numai de la Vodafone și Banca Carpatica. L-am întrebat pe Tomiță de ce a semnat acest act adițional și știți ce mi-a spus? Că de prost!”. Neluţu DINU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii