Web Analytics

Executorul judecătoresc Moromete a pierdut la ÎCCJ procesul cu fosta soţie

de | 25.04.2024 13:20 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Acesta îi ceruse nevestei daune de 500.000 euro pentru că l-ar fi defăimat și ar fi chemat poliția în noaptea nunții

Procesul intentat de executorul judecătoresc Constantin Cosmin Moromete fostei soții și fostului socru a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Asta după cinci ani de mers prin instanțe. Pe 16 aprilie, ÎCCJ a respins recursul împotriva deciziei din 2022 a Curţii de Apel Piteşti și l-a obligat pe executor la plata sumei de 2.000 lei către intimaţii-pârâţi Nicolae şi Elena Dina (fostă Moromete), cu titlu de cheltuieli de judecată, decizia fiind definitivă. Asta după ce executorul solicitase obligarea în solidar a fostei soții și a fostului socru la plata sumei de 500.000 de euro reprezentând daune morale, precum și plata cheltuielilor de judecată, pe motiv că imaginea personală și profesională a avut de suferit după un scandal de pomină chiar în noaptea nunții, la Restaurantul „Cornul Vânătorului”.

Povestea unei nunți sparte și terminată cu intervenția poliției

Vă reamintim povestea unei tinere căreia cel care tocmai îi devenise soț și tată al copilului ei i-a smuls de la piept, chiar în noaptea nunții, bebelușul de două luni. Apoi a plecat și a refuzat să înapoieze copilul pentru ca acesta să fie alăptat. Povestea Elenei Dinu (fostă Moromete) a ajuns chiar și la poliție, care a fost chemată, printr-un apel la 112, să intervină la scandalul iscat la „Cornul Vânătorului” chiar în noaptea nunții, sâmbătă, 27 octombrie 2018. Potrivit reclamației, socrii mici, adică părinții miresei, fuseseră loviți. Apoi femeia s-a adresat și instanței care nu a fost de acord cu emiterea unui ordin de protecție împotriva bărbatului ei.

Atunci, Elena, însoțită de tatăl ei, a venit disperată la redacția „Jurnalului de Argeș”, spunând că autoritățile nu intervin sau au reacție întârziată ori, dimpotrivă, sunt opace și nu văd interesul minorului, iar sugarul este privat de dreptul său fundamental, acela de a fi hrănit la sânul mamei. În 2019, tot în octombrie, prin cererea de chemare înregistrată la Judecătoria Curtea de Argeș, executorul judecătoresc Constantin Cosmin Moromete a solicitat obligarea în solidar a fostei soții și a fostului socru la plata sumei de 500.000 de euro reprezentând daune morale, precum și plata cheltuielilor de judecată. Motivele au fost diverse, printre care și acela că i s-a stricat petrecerea de botez a fiului, că fosta soție a solicitat un ordin de protecție, precum și că s-a deplasat împreună cu tatăl său la presă, unde au povestit totul, denigrându-l și afectându-l personal și profesional.

Pentru că nu a câștigat, executorul Moromete a continuat pe calea instanțelor. Între timp, cei doi au divorțat, iar mama și-a recăpătat fiul. Curtea de Apel Pitești nu i-a admis cererile executorului judecătoresc, iar referitor la pretinsa campanie de presă defăimătoare, instanța a reținut că pârâta a prezentat faptele ziarelor locale, iar reclamantului i s-a acordat dreptul la replică, astfel încât nu se pun în discuție faptele ilicite ale jurnaliștilor sau ale trusturilor de presă care au publicat articole despre conflictele dintre părți. Săptămâna trecută, pe 16 aprilie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins apelul făcut împotriva deciziei Curții de Apel Pitești și l-a obligat pe executor la plata sumei de 2.000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată, hotărârea fiind definitivă.

Citește și Noi dezvăluiri în scandalul ”Corupţie la iepuri” din cadrul AJVPS Argeş. Vânătorul Relu Vasile a fost exclus din asociaţie după ce i-a cerut preşedintelui Mihai Oprescu mai multă transparenţă

Citește și Răsturnare de situaţie! Instanţa a anulat sentinţa şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei în dosarul de delapidare al fostului economist de la ADI Argeş

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *