Web Analytics

Negocieri fără rezultat la Dacia! Liderul SAD: „Suntem foarte departe unii de alții. Dar ne-au chemat și mâine”

de | 8.12.2022 17:03 | Actualitate, Economie, Home

Joi, 8 decembriie, la uzina Dacia au avut loc noi negocieri ale patronatului cu sindicaliștii, privind, printre altele, cererile de majorare a salariilor. De această dată, însă, administrația companiei nu a venit cu nicio altă ofertă.

Citeşte şi: Primă de Crăciun la Dacia: 1.600 lei în mână

Iată cum rezumă finalul „tratativelor” de azi Viorel Ungureanu, liderul Sindicatului Automobile Dacia: „Au fost mici discuții, dar fără oferte. Și ei, reprezentanții administrației, sunt prudenți, ca și noi. E adevărat, suntem foarte departe unii de alții, fiindcă nici noi nu putem lăsa din doleanțele formulate. Dar faptul că ne-au chemat și mâine (9 decembrie – n.n.), în condițiile în care următoarea întâlnire era marțea viitoare, e un semn că ei înțeleg să negocieze”.

Viorel Ungureanu

Într-un comunicat dat azi publicității, comisia de negociere SAD precizează că 2022 este cel mai greu an din ultimele două decenii și că administrația companiei nu poate ignora realitatea.

„Cifrele sunt seci și reci!”

Institutul Național de Statistică, prin datele făcute publice, indică scumpiri fără precedent la alimente și utilități. Gazele naturale s-au scumpit cu peste 70%, combustibilii cu 35%, uleiul alimentar e mai scump cu 52%, făina și mălaiul au un preț mai mare cu 32%, energia termică cu 23% și exemplele pot continua.

Cifrele sunt seci și reci! Inflația a ajuns la 15,9 în octombrie, cea mai mare din ultimul deceniu, iar anul 2023 se anunță unul și mai greu decât acesta.

Majorarea propusă de administrație este cu mult sub nivelul inflației și nu reflectă nici creșterea de productivitate”, se arată în comunicatul SAD.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *