Web Analytics

Narcis Sofianu: „Lucrurile încep să se mişte în ceea ce priveşte verificarea contractelor de sponsorizare ale medicilor de la Spitalul Judeţean”

de | 23.12.2015 22:50 | Politica si Administratie

Acum două luni, consilierul județean Narcis Sofianu a fost primul oficial care a avut reacție concretă și absolut lăudabilă la articolele apărute în „Jurnalul de Argeș” și legate de faptul că Spitalul Județean ține la secret contractele de sponsorizare încheiate cu mari companii farmaceutice pentru testarea medicamentelor pe pacienți. Sofianu a înaintat o expunere de motive pentru hotărârea privind înființarea unei comisii de analiză care să verifice aceste contracte de sponsorizare, asta în condițiile în care medicii încasează sume fabuloase comparativ cu spitalul a cărui logistică, infrastructură și bază de date cu pacienții sunt folosite la greu. Și, cum Sofianu este hotărât ca să se afle tot adevărul legat de aceste contracte de sponsorizare, la Consiliul Județean se fac deja pași în acest sens.
Trebuie precizat că proiectul de hotărâre inițiat de către Sofianu prevede organizarea unei comisii speciale de analiză și verificarea studiilor clinice efectuate cu medicamente de uz uman nu numai la Spitalul Județean, ci și în toate spitalele subordonate Consiliului Județean Argeș. Legislativul a votat în unanimitate această propunere, consilierul PSD Dan Manu, fiind chiar un susținător al acestei idei, însă în calitate de președinte al comisiei de sănătate a propus un amendament care prevede ca, pe lângă valorile acestor contracte, să se verifice la Agenția Națională a Medicamentelor dacă au existat distorsiuni în derularea studiilor clinice, amendamentul fiind însușit de inițiatorul proiectului.
„A fost dezbaterea pe comisii în plen. S-a trecut deja de Comisia de Sănătate, care a venit cu niște completări, în sensul ca pe lângă valoarea contractelor încheiate cu Spitalul Județean și cu medicii pentru studiile clinice, să întrebăm la Agenția Națională a Medicamentului inclusiv dacă au fost probleme legate de nerespectarea eticii. Eu mi-am însușit acest amendament. Lucrurile încep să se miște”, ne-a declarat consilierul județean Narcis Sofianu.
Alina Crângeanu,
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii