Web Analytics

Municipiul Pitești – prezent la Smart City Expo 2021 Barcelona!

de | 19.11.2021 13:16 | Actualitate

 

La Barcelona a avut loc a 10-a ediție a Congresului Mondial Smart City Expo – întrunire globală de prezentare și actualizare cu cele mai inovative dezvoltări care transformă orașele în orașe smart.
Piteștiul s-a numărat printre orașele invitate și a fost reprezentat la acest summit de vârf de către administratorul public al municipiului, Lucrețiu Tudor, și de către viceprimarul Gelu Tofan.

 

Citește și: Primarul Piteştiului face dezvăluiri şocante / Gentea acuză! Recepţia la blocul Titidan s-a semnat fix în ziua în care el era în concediu

Punct de referință global pentru administrațiile publice, companiile, antreprenorii sociali, inițiativele, centrele de cercetare și inițiativele cetățenilor care vin împreună pentru a arăta, învăța și împărtăși dezvoltarea orașelor din care provin, Smart City Expo 2021 a avut ca subiecte centrale de dezbatere urbanismul post-COVID, reziliența urbană, tranziția verde și drepturile digitale, cu prezentarea a numeroase soluții, activități și schimburi de experiență.

 

„Invitația primită a fost pentru noi o confirmare că Piteștiul e pe drumul cel bun. Este cel mai mare eveniment global pe direcțiile de dezvoltare smart și tehnologii inteligente. Am avut trei zile pline de workshop-uri și demonstrații, am stabilit zeci de contacte pe care le vom fructifica în viitor, pentru că și Piteștiul trebuie să ajungă din urmă marile centre urbane smart.” – Lucrețiu Tudor, administrator public al municipiului Pitești.

 

Citește și Codin Maticiuc se implică în renovarea Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Curtea de Argeș

„Câștigul nostru a fost acela că am făcut o documentare serioasă și un schimb de experiență pe bune practici privind noile direcții de dezvoltare urbană inteligentă. Vom valorifica toate informațiile, vom continua să acumulăm experiențe și să adaptăm modelele de succes la nevoile orașului nostru.” – Gelu Tofan, viceprimar al municipiului Pitești.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii