Web Analytics

Mozaicul din caiete reciclabile a băgat Câmpulungul în Guiness Book

de | 31.12.2021 10:42 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Vechiul record era deținut, din 2018, de un mozaic realizat în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, care măsura 702,82 mp

Tinerii voluntari de la LEO Club Leolution sunt cei care au făcut ca municipiul Câmpulung să apară în Cartea Recordurilor. Și asta datorită realizării celui mai mare mozaic din caiete recilabile. Recordul lor a fost omologat de către Guiness Book chiar în Ajun de Crăciun.

75 de voluntari au folosit 20.000 de caiete reciclabile pentru un mozaic de 1033 mp

„La un moment dat, am avut în bord o discuție despre proiecte legate de mediu, despre cum putem proteja natura. Și ne-am adus aminte de ideea unui aspirant, un elev care propusese o acțiune prin care să arătăm cum putem recicla anumite materiale folosite zi de zi de multă lume…” ne-a spus coordonatoarea Carmen Bârloiu.

Timp de două luni de zile, voluntarii au organizat întâlniri cu o mulțime de oameni, au strâns caiete, le-au sortat și au planificat realizarea mozaicului. La acțiune au participat și directorii de la școlile din Argeș, împreună cu Corina Postelnicescu de la Casa Corpului Didactic și cu inspectorul școlar general adj. Cristi Crețu. La data de 31 iulie, nu mai puțin de 75 de voluntari au realizat un logo-mozaic cu simbolul clubului, compus din 20.000 de caiete A4 reciclabile și care s-a întins pe 1.033 de metri pătrați. Mozaicul de la Câmpulung urma să doboare vechiul record mondial, ce fusese stabilit la 21 martie 2018 și care măsura 702,82 metri pătrați, fiind realizat în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Citește și Procesul podului de peste Râul Doamnei. Primăria Piteşti cere în instanţă firmelor Star Trading şi Zeus peste 1,2 milioane lei pentru reparaţii

Omologarea în Cartea Recordurilor a venit în ajun de Crăciun

Și astfel, în Ajun de Crăciun, când toată lumea se afla în goană după cadouri, voluntarii de la Leolution Câmpulung au adus municipiului cea mai frumoasă surpriză de Crăciun – OMOLOGAREA RECORDULUI de către Guiness Book. Vestea a fost dată de inițiatoarea și coordonatoarea proiectului, Carmen Bârloiu: „Am reușit! Am pus micul oraș de sub munte pe harta lumii! Este darul nostru de sărbători pentru Câmpulung! Cu mic, cu mare, am pus mână de la mână pentru unul dintre cele mai importante proiecte LEO de până acum: cel mai mare logo mozaic din caiete. Am folosit peste 20.000 de caiete, pe care le-am reciclat ulterior, ca astăzi (n.r. – 24 decembrie 2021) să primim, în mod oficial, omologarea Guiness World Records pentru recordul nostru”.

Citește și În al doisprezecelea ceas… Cocea îl ameninţă cu plângere penală pe Erbaşu, dacă nu reabilitează Casa Rebreanu

După realizarea logo-ului, toate caietele au fost trimise la ADI Servsal

Performanța de care tinerii voluntari au dat dovadă nu se datorează ideii de a realiza o acțiune prin care să se remarce, ci, mai degrabă, inițiativa lor reprezintă un îndemn de a proteja mediul. Astfel că, după realizarea logo-ului, toate caietele au fost trimise spre ADI SERVSAL Argeș pentru încredințare către o reciclare eficientă, urmând ca banii câștigați să fie folosiți în achiziționare de cărți și caiete pentru școlile defavorizate: „Întreaga sumă de bani din reciclarea/valorificarea întregii cantități de hârtie face conținutul cărții de proiect în care urmează să cumpărăm caiete și cărți pentru școlile din mediul rural și zone defavorizate. Am așteptat omologarea eficientă a recordului și redeschiderea fizică a școlilor”, explică inițiatoarea proiectului.

Citește și Povestea celor 10 nepaleze angajate în brutăria patronului de la Zaris

Atitudinea autorităților locale: „absolut dezamăgitoare”

Despre relația și susținerea instituțiilor locale din Câmpulung Muscel, Carmen Bârloiu declară pentru Jurnal de Argeș că totul a fost „absolut dezamăgitor”. Abia după ce în presă s-a făcut cunoscută inițiativa celor de la LEO Club, cei trei coordonatori principali (Teodor Manu, președinte în exercițiu al clubului, Sebastian Crăciun, secretar, și Carmen Bârloiu, LEO advisor) au fost invitați la Consiliul Județean.

„Atitudinea instituțiilor și a autorităților locale a fost absolut dezamăgitoare. Nu au realizat nici măcar ce oportunitate de imagine ar fi pentru oraș. La început ni s-a sugerat că, dacă facem ca logo ceva legat de Câmpulung 500, am avea o vizibilitate și poate sprijin. Or, copiii deja își stabiliseră clar că doresc logo LEO, era mândria lor. În ziua montării logo-ului la stadion nu a venit absolut nimeni, măcar să vadă ce se întâmplă pe acolo. Am fost noi și cu cei din media locală. (…) După ce a apărut în presă ce am făcut noi acolo, pe stadion, cei de la Consiliul Județean, mai exact vicepreședintele Adrian Bughiu, ne-a invitat la Pitești, ne-a felicitat și ne-a înmânat o diplomă, asigurându-ne de tot sprijinul în viitoare proiecte. O să avem grijă să-l cerem!”, ne-a explicat Carmen-Victoria Bârloiu.

Citește și Exclusiv! Alpinistul Teo Vlad ne-a povestit despre recenta expediţie din Patagonia

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii