Web Analytics

Ministrul Sportului, dosar penal în urma unui accident provocat cu mașina ministerului

de | 21.11.2022 16:41 | Actualitate, Home, Politica si Administratie, Sport

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret îl acuză pe ministrul Eduard Novak de faptul că ar conduce ilegal şi în interes personal maşini aflate în dotarea ministerului, susţinând că autovehiculele pe care Novak le conduce trebuie adaptate persoanelor cu dizabilităţi, potrivit news.ro. Sindicaliştii susţin că există şi un dosar penal în urma acestor fapte. În plus, sindicatul îl acuză pe ministru că ar fi provocat un accident cu un autovehicul al ministerului şi că ar fi dispus plata a peste 40.000 de lei din fondurile instituţiei pentru reparaţii. Eduard Novak respinge acuzaţiile sindicaliştilor, catalogându-le drept „lovituri sub centură” la adresa unei persoane cu dizabilităţi. În ceea ce priveşte plata pentru repararea unui autovehicul al ministerului, Novak a declarat pentru News.ro: „Cine ar fi trebuit să plătească? Aparţine de minister, trebuie plătită de către minister”.

Citește și: Start la reciclare: școlile din România se pot înscrie în cel mai amplu proiect de educație ecologică

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret anunţă că a sesizat Corpul de Control al Primului ministru şi Curtea de Conturi, solicitând verificări privind desfăşurarea activităţii Ministerului Sportului. Sindicaliştii susţin, în sesizările făcute publice şi într-un comunicat dat publicităţii luni, că în data de 13.06.2021 a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autoturism BMW X5, proprietatea Ministerului Sportului, condus de către ministrul Novak Carol-Eduard, iar ministerul a plătit în mod nejustificat servicii de întreţinere şi reparaţii ale autoturismului, din fonduri publice, în cuantum de 40.992,57 lei.

„Să constataţi că persoanele responsabile pentru producerea accidentului sunt Ministrul Sportului Novak Carol-Eduard şi şoferul ministerului, numitul (…), deoarece, pe de-o parte, ministrul Novak Carol-Eduard nu deţine un permis de conducere valabil pentru persoane cu handicap grav, iar autoturismul marca BMW X5 nu era adaptat în scopul conducerii de către persoanele cu handicap şi, pe de altă parte, şoferul ministerului a încredinţat autovehiculul unei persoane care nu avea dreptul de a-l conduce; Să puneţi în vedere conducerii Ministerului Sportului să procedeze la repararea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin achitarea din fonduri publice a reparaţiilor autoturismului avariat prin recuperarea tuturor sumelor înaintate de către minister de la persoanele responsabile de producerea accidentului”, sunt unele dintre solicitările formulate de sindicat în sesizările transmise Corpului de Control al premierului şi Curţii de Conturi.

Citește și: Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, refăcut după doi ani de pauză

Într-un comunicat dat publicităţii luni, Sindicatul Naţional Sport şi Tineret susţine că „Novak comite o infracţiune de fiecare dată când se urcă la volan” şi că „Ministrul Sportului conduce ilegal maşina ministerului. Autoturismul instituţiei nu este modificat şi omologat conform Ordinul MTCT nr.2132/2005 – ANEXA Nr. 9: LISTA cu modificările speciale aduse autovehiculelor în scopul conducerii de către persoanele cu handicap”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *