Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, refăcut după doi ani de pauză

de | 21.11.2022 14:31 | Actualitate, Home

Europa va fi tema Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac care se va construi în această iarnă la Bâlea Lac, anunță Agenția de presă Rador citând un comunicat de presă al organizatorilor.

După doi ani de pauză, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, se va construi din nou Hotelul de gheață, un obiectiv unic în România, notează turnulsfatului.ro.

“Cel de-al 16-lea sezon al Proiectului de Marketing Turistic ‘Hotel of Ice – Bâlea Lac’ va avea ca temă ‘Europa’, astfel că fiecare cameră a viitorului hotel va purta numele unei capitale de pe bătrânul continent. De asemenea, decoraţiunile ce vor fi întâlnite în camere şi în celelalte locuri din Hotel of Ice, vor duce oaspeţii cu gândul la frumoase locuri, simboluri sau obiective importante din ţările europene” au anunțat duminică organizatorii, într-un comunicat de presă. Ca de fiecare dată, complexul va avea și un bar și un restaurant de gheață.

Citește și: Alexandru Rafila: „Vor fi construite ambulatorii de specialitate în spitale, în special pentru copii”

Chiar dacă la Bâlea Lac iarna şi-a intrat pe deplin în drepturi, și duminică la prânz stratul de zăpadă măsura 11 cm, construcţia noului hotel de gheață va începe doar atunci când stratul de zăpadă va fi suficient de consistent şi grosimea gheţii formată pe lacul Bâlea va depăşi 20 de centimetri. Ca și în ceilalți ani, Hotelul de Gheaţă va fi construit din “cărămizi” de gheaţă şi zăpadă întărită cu apă.

Dacă condițiile meteo vor fi favorabile, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac își va primi primii oaspeți înainte de Crăciun. Deja, pentru acest sezon de iarnă, au fost făcute peste 500 de rezervări , majoritatea turiști străini, mai ales din Anglia, dar și din alte țări europene, din Orientul Mijlociu, dar și câteva zeci de rezervari din România, precizează administratorii.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *