Web Analytics
scris joi, 15.01.2015

Ministrul Rus s-a răzgândit: Autostrada Sibiu-Piteşti se va construi fără etapa intermediară a unui drum expres

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a anunţat că pe tronsonul Sibiu – Piteşti va fi construită direct o autostradă, renunţându-se astfel la fazarea proiectului, care ar fi presupus realizarea unui drum expres, urmată de extinderea şoselei la profil de autostradă într-o altă etapă. Asta după ce anul trecut în octombrie Rus declarase de mai multe ori, inclusiv la Pitești, că drumul Sibiu-Piteşti se va face în două etape: mai întâi drum expres și apoi autostradă. „Cred că renunţăm la ideea de a faza acea autostradă, pentru că găsim resurse financiare, şi ne ducem direct autostradă, dat fiind faptul că în zona respectivă de munte, înaltă, este complicat să refaci şantierele şi s-o transformi din drum expres. Am analizat cu maximul de corectitudine şi vom intra direct la autostradă”, a spus Rus, într-o conferinţă de presă.
Ministrul a adăugat că în următoarele două săptămâni va fi selectat consultantul care va furniza studiul de fezabilitate al acestei autostrăzi. La mijlocul lunii decembrie 2014, Rus afirma că lucrările de construcţie pentru acest proiect ar putea începe în următorii doi ani. D.G.

Ministrul Rus s-a răzgândit: Autostrada Sibiu-Piteşti se va construi fără etapa intermediară a unui drum expres

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...