Web Analytics

Ministrul Fondurilor Europene a prezentat un program pentru foştii angajaţi Arpechim

de | 19.11.2014 17:52 | Politica si Administratie

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, şi ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Florin Jianu, au participat marţi,11 noiembrie, la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti la un seminar privind noi programe de finanţare pentru IMM-uri şi tineri.  Cu această ocazie, ministrul Teodorovici a spus că există un program şi pentru foştii angajaţi de la Arpechim.
Ministerul Fondurilor Europene a vorbit despre accesarea de programe pentru reconversie profesională, formare, sprijin în cazul elevilor şi studenţilor din familiile cu probleme.”Ne preocupă nu doar proiectele pentru viitor, ci şi cele cu efecte imediate. Iar aceste programe sunt de asemenea natură, inclusiv cel de «start-up» pentru tineri. Au fost prea multe generaţii de sacrificiu, aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple”, a spus Teodorovici.

Numărul insolvențelor și falimentelor în Argeș a scăzut cu 50% de când a intrat în vigoare noul Cod al Insolvenței

La rândul său, ministrul Jianu a declarat că numărul insolvenţelor şi falimentelor în Argeş a scăzut cu 50% de când a intrat în vigoare noul Cod al Insolvenţei, iar numărul de companii nou-înfiinţate a crescut cu 6% în judeţul nostru. De asemenea, afacerile din turism au crescut cu 6%. La nivelul regiunii Sud-Muntenia sunt disponibile 650 de locuri de muncă subvenţionate de la stat, dintre care pentru 250 s-au depus deja cereri. Statul suportă pentru o perioadă de 12 luni un salariu net de 900 lei pentru absolvenţii de liceu angajaţi de o firmă şi de 1.300 lei net pentru absolvenţii de facultate care devin angajaţi.
Dacă ministrul Teodorovici a prezentat un program menit să vină în sprijinul foştilor angajaţi de la Arpechim, ministrul Florin Jianu a vorbit despre ajutoarele care se acordă absolvenţilor de liceu şi facultate.
Pe lângă autorităţi judeţene, reprezentanţii mediului academic, studenţi, oameni de afaceri, reprezentanţii autorităţilor locale şi oameni politici, la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” a fost prezent şi Gheorghe Badea, manager G.I.C.. Acesta a readus în atenţie importanţa construcţiei autostrăzii Piteşti – Sibiu şi a punerii în valoare a Transfăgărăşanului. „Este bine că se dau bani pentru afaceri, dar vom ajunge într-o carapace dacă nu dezvoltăm infrastructura. Fără autostrăzi nu poţi să ieşi în afara ţării, iar piaţa de la noi este prea mică pentru a te putea extinde şi dezvolta. De asemenea, avem nevoie de un brand turistic de ţară, iar acesta ne este la îndemână – Transfăgărăşanul. Am fost în multe ţări, dar nicăieri nu am văzut aşa ceva. Este oare aşa de greu ca acest drum să fie deschis 365 de zile pe an?”, a întrebat Gheorghe Badea. Cei doi miniştri au declarat că vor analiza cele supuse atenţiei de către Gheorghe Badea.
Anemona Georgescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii