Ministrul Borbely a decis că lucrările de pe Buda, Capra şi Otic sunt în regulă

de | 4.01.2012 22:01 | Politica si Administratie

# Ministrul Mediului se abţine să dea un verdict în ceea ce-l priveşte pe Adrian Moisescu # Stoparea lucrărilor l-a păgubit pe Gheorghe Badea de 80 000 de euro. Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely a declarat în urmă cu două săptămâni, pentru Green Report, că în urma tuturor controalelor derulate pe şantierele microhidrocentralelor din Argeş s-a constatat că „acolo nu sunt probleme”. De asemenea, ministrul a sugerat că scandalul referitor la MHC-urile din Argeş a fost nejustificat de mare în raport cu impactul de mediu al acestor lucrări, Borbely mai precizând şi că informaţia conform căreia lucrările ar fi ilegale nu se confirmă. Tot pe acest subiect al MHC-urilor, Laszlo Borbely a avut deja la Bucureşti, o nouă întâlnire cu reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai Administraţiei Naţionale Apele Române. Se vor discuta cele circa 40 de proiecte de MHC aflate în diferite stadii de construcţie (10 din ele pe izvoarele Argeşului) precum şi cele circa 200 de proiecte încă neîncepute, aflate în diferite faze de aprobare a documentelor. De asemenea, la începutul anului 2012 ministrul Mediului va avea o întâlnire pe acelaşi subiect şi cu reprezentanţii Ministerului Economiei.

Adrian Moisescu, singura victimă a MHC-urilor

Până în prezent, singura persoană oficială sancţionată în scandalul MHC Argeş a fost directorul general al Administraţiei Bazinale Argeş-Vedea, Adrian Moisescu, suspendat din funcţie la începutul lunii noiembrie. Întrebat de Green Report dacă directorul general va fi repus în drepturi, ministrul a răspuns evaziv: „Să vedem”. Referitor la acestea, Adrian Moisescu ne-a declarat sec: „Nu am comentat, nu comentez şi nu voi comenta niciodată deciziile sau afirmaţiile şefului meu”.

Badea a pierdut 80 000 de euro prin stoparea lucrărilor

Pierderile suferite de investitorul Gheorghe Badea, cel care construieşte MHC pe râurile Capra, Buda şi Otic se ridică la 80.000 de euro, după cum au declarat pentru Green Report surse din cadrul companiei. Reamintim că autorităţile au decis suspendarea pe termen de trei săptămâni, în cursul lunii noiembrie, a lucrărilor de construcţie. Această suspendare a fost acceptată de investitorul privat, la solicitarea Ministerului Mediului, pe timpul operaţiei de verificare a legalităţii lucrărilor de construcţie. Valoarea totală a investiţiilor pe cele trei râuri este de aproximativ 30 de milioane de euro iar  amortizarea acestora este estimată să dureze 10-15 ani. Florin Silvestru

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole


Loading RSS Feed