Web Analytics

Mii de francezi, plângere penală împotriva Renault pentru motoare defectuoase, care echipează şi Dacia

de | 2.06.2023 15:01 | Actualitate, Home

Aproape 2.000 de proprietari de automobile Renault, Dacia şi Nissan din Franţa vor depune luni o plângere penală împotriva Renault Group şi Nissan la tribunalul din Nanterre (Hauts-de-Seine), a anunţat vineri avocatul reclamanţilor, transmite AFP, citată de Agerpres.

Citește și: Argeș. A intrat cu mașina în stația de călători! Nu avea permis, era și băut!

Plângerea va fi depusă pentru „înşelătorie, punerea în pericol a vieţii, escrocherie şi practici comerciale înşelătoare”, a precizat avocatul Christophe Leguevaques. „Până în prezent sunt aproape 2.000 de persoane (1.789 mai exact). Şi având în vedere că înscrierile continuă ne puteam aştepta la o cifră mai mare. Nu mai este vorba de o simplă dispută între un gigant şi o persoană izolată”, a adăugat avocatul reclamanţilor.

Citește și: Ultimele zile ale ziaristului Adi Ilinca

Obiectul disputei îl constituie motoarele pe benzină 1.2 TCe sau DIG-T, produse de Renault în perioada cuprinsă între lunile octombrie 2012 şi iunie 2016 şi care ar fi vinovate de un supraconsum de ulei, ceea ce ar provoca o uzură prematură a motorului, susţine avocatul. „Unul din reproşurile aduse Renault este că joacă o ruletă rusească cu securitatea utilizatorilor”, acuză avocatul. Lista modelelor care ar putea avea probleme din cauza acestui motor este compusă din Renault Captur, Clio IV, Kadjar, Mégane 3, Scénic 3; Dacia Duster, Dacia Lodgy; Nissan Juke sau Qashqai. Asociaţia pentru protecţia consumatorilor UFC-Que Choisir susţine că a lansat deja un semnal de alarmă în 2019 cu privire la aceste motoare. O acţiune colectivă a fost lansată începând din luna ianuarie 2022.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole