Web Analytics

Mihai Olteanu, antrenor secund CS Mioveni: „Dinamo are la FC Argeş şi sperăm ca FC Argeş să ne ajute şi să câştige acest meci”

de | 20.01.2022 13:55 | Actualitate, Sport

”Sperăm să arătăm mai bine în retur decât în turul campionatului”, mai spune Mihai Olteanu
Cum a decurs cantonamentul de la Mogoșoaia pentru CS Mioveni? Sunteți mulțumit de pregătirea fotbaliștilor?

– În mare parte am atins ceea ce ne-am propus din punct de vedere fizic. Am avut trei meciuri amicale care ne-au ajutat foarte mult. În urma acestor meciuri ne-am dat seama ce anume mai trebuie îmbunătățit, unde trebuie să mai lucrăm. În schimb, ne-a nemulțumit accidentarea lui Bogdan Rusu din meciul cu Dinamo, o accidentare nefericită, care se putea întâmpla și dacă mergeam în altă parte. Bogdan a avut în turul campionatului evoluții apreciate, care ne-au ajutat foarte mult. Are 7 goluri marcate, plus două sau trei penalty-uri obținute. Sperăm să revină cât mai repede alături de colegi.

„Noi, staff-ul, am observat o încredere mai mare a jucătorilor în forțele lor”

Care au fost rezultatele din meciurile amicale desfășurate la Mogoșoaia?

– Am jucat în primul meci cu FC Argeș, în care am pierdut cu 3-1, dar am făcut o primă repriză foarte bună, în care am avut mai multe situații de gol. În a doua repriză am mai schimbat, am mai rulat și anumiți copii pe care voiam să-i vedem și am pierdut meciul. A urmat meciul cu Dinamo, în care am jucat foarte bine. Am făcut un meci poate mai bun decât cel cu FC Argeș, în care am marcat de două ori împotriva unei contracandidate la retrogradare, să spunem așa. A urmat meciul cu FCSB, scor 0-0, care, deși s-a jucat pe teren sintetic, pot spune că a fost un test util pentru noi. Față de pregătirea de vară, în care am jucat tot cu FCSB, noi, staff-ul am observat o încredere mai mare a jucătorilor în forțele lor, o încredere cu care să se poată bate cu echipele mai puternice, așa cum sunt FCSB și Dinamo. Acest lucru ne dă încredere pentru viitor.

Citește și Mihai Olteanu, antrenor secund CS Mioveni: ”Nu va pleca nimeni, căutăm doi-trei jucători…”

„Accidentarea lui Bogdan Rusu este o pierdere imensă pentru noi, era căpitanul echipei, era marcatorul principal”

Revenind la accidentarea căpitanului Bogdan Rusu, vă întreb: cum se simte și când va reveni pe teren?

– Sâmbătă, când am plecat din cantonament, a făcut un control. Suprafața unde a fost lovit s-a mai dezumflat, însă îi mai trebuie vreo 7 zile ca să se dezumfle total, apoi, după 7 zile, poate să înceapă pregătirea, să facă bicicletă, un efort mai ușor și apoi să reintre ușor-ușor în formă. La fiecare 7 zile face control și apoi doctorul care l-a consultat trebuie să-și dea acordul pentru a reveni la pregătire, la antrenamente. Normal, cam patru săptămâni îi trebuie pentru recuperare. El are mici fracturi la nivelul feței și este nevoie de minimum patru săptămâni ca acele fracturi să se sudeze. Bineînțeles că depinde și de organismul lui, poate dura recuperarea mai mult sau mai puțin de aceste patru săptămâni. Nu știm o dată exactă, noi sperăm să-l avem apt în cel târziu o lună și jumătate.

Cât de mult afectează echipa această accidentare?

– Accidentarea lui Bogdan Rusu este o pierdere imensă pentru noi, era căpitanul echipei, era marcatorul principal. O să ne lipsească în această perioadă, dar încercăm să găsim soluții, să aducem încă un atacant care să suplinească accidentarea lui. Să nu uităm că îl avem accidentat și pe Blănaru, care, tot așa, ne lipsește foarte mult. Acest început va fi puțin dificil pentru noi, dar sper să o scoatem la capăt până la urmă.

Citește și CS Mioveni a adus doi atacanţi de Liga a II-a

Haideți să vorbim și despre transferuri. Cine a plecat și cine a venit în această pauză competițională?

– Au plecat Ciucureanu și Massaro. Ciucureanu a cerut să plece, iar pentru Massaro, noi, staff-ul tehnic, ne-am exprimat părerea că nu mai avem nevoie de el și i-am expus acest lucru. Era a doua sau a treia variantă pe post și nu a fost mulțumit de acest aspect, motiv pentru care a plecat. A venit înapoi juniorul Coman de la FC Argeș. Ținând cont că a plecat Ciucureanu, avem nevoie de jucători under. A venit Voinea de la Universitatea Cluj în locul lui Massaro și chiar e o variantă pentru locul lui Bogdan Rusu. A mai venit Vlad Mitrea. Este tot un jucător under, venit de la Sepsi Sf. Gheorghe. Este vorba, așadar, despre doi jucători care au plecat și despre trei jucători care au venit.

Cum vedeți confruntarea din campionat cu Academica Clinceni, de duminică?

– Clar că avem nevoie foarte mult de un început bun de campionat. Avem nevoie de toate cele trei puncte puse în joc. Din punctul nostru de vedere, nu există altă variantă decât victoria. Sperăm să arătăm mai bine în retur decât în turul campionatului. Jocurile amicale ne-au dat speranțe și, cu un început bun de campionat, cu o victorie cu Clinceni, poate că vom căpăta mai multă încredere, mai multă liniște. Putem să ne detașăm puțin de ultimele două locuri. Dinamo are la FC Argeș și sperăm ca FC Argeș să ne ajute și să câștige acest meci. Și cu o victorie cu Clinceni, ne detașăm de ultimele două locuri care retrogradează direct. Acest lucru ne dă o oarecare liniște și sperăm să abordăm următoarele meciuri mai bine și să obținem cât mai multe puncte pentru evitarea retrogradării.

Citește și Bogdan Rusu, atacant CS Mioveni: „Suporterii vor mult mai mult de la echipă, dar atât se poate”

„Suntem o echipă mică, luptăm meci de meci pentru fiecare punct, suntem o echipă unită…”

Un scurt mesaj pentru suporteri?

– Îi așteptăm alături de noi, ca întotdeauna. În turul campionatului i-am simțit tot timpul alături de noi, chiar dacă în anumite meciuri nu am obținut rezultatele dorite de ei, dar au apreciat atitudinea noastră, dăruirea noastră de la fiecare meci. Le promitem aceeași dăruire, același devotament. Suntem o echipă mică, dar luptăm meci de meci pentru fiecare punct, suntem o echipă unită, care munceşte și luptă meci de meci.

Citește și Bogdan Stoica, manager sportiv CS Mioveni: „Vom trage linie şi vom vedea cine va pleca şi ce jucători vom mai putea aduce”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii