Web Analytics
scris joi, 22.06.2023

Mihai Nistor, de la mişcarea de amatori – printre actorii profesionişti remarcabili

Față de tinerii actori care joacă pe scena Teatrul „Al. Davila” din Pitești, Mihai Nistor poate fi socotit ca unul „din garda veche”. Consacrarea sa a venit pas cu pas, fie la secția Estradă, fie la secția Dramă. De subliniat faptul că Mihai Nistor provine din mișcarea teatrală de amatori, că mai întâi a jucat și mai apoi și-a făcut studiile superioare, dar nu de actorie, ci de drept!

Mihai Nistor, de la mişcarea de amatori – printre actorii profesionişti remarcabili

Piese în care a jucat

Mihai Nistor a venit în teatrul piteștean prin concurs pentru postul de actor la secția Estradă, pe care l-a ocupat începând din luna iulie 1986, acum 37 de ani. S-a încadrat rapid în trupă, dovedindu-se adaptabil și cu bogate resurse actoricești. Ni-l amintim din „Încurcături la discotecă”, „Revista anotimpurilor”, „Trei mirese pentru un frate”, „Noapte de carnaval”, „La poarta celor care dorm”, „Cum se cuceresc femeile”, „Un om de bine”, „Fără mofturi și fasoane”, „Să fim serioși”, „Mefisto și amazoanele” ș.a.m.d.

Citește și „Cumetrele” au făcut senzație la Teatrul „Al. Davila”. Când mai urcă pe scenă la Piteşti

Constantin Zărnescu şi Toma Biolan au scris elogios despre el

Cea mai frumoasă caracterizare (scrisă) a actorului, în posesia căreia am intrat întâmplător, scormonind în arhive, vine din partea regretaților Constantin Zărnescu (actor-regizor, fost șef secție Estradă) și a lui Toma Biolan, fost secretar al teatrului piteștean. Să cităm din aceasta, pentru că este una care nu vine din partea publicului.

„Ambițios și tenace, dornic să-și îmbogățească experiența, a înțeles să colaboreze cu actorii mai vechi în profesie și să observe cu atenție jocul profesioniștilor de la secția Dramă, de la care a avut de învățat. Acest lucru s-a remarcat îndeosebi în comediile muzicale montate de-a lungul anilor la secția Estradă, în care dl. Mihai Nistor a creat câteva compoziții remarcabile pentru un actor de Estradă.
Jocul său este sobru, cu economie de mijloace, dar cu efect artistic sigur. Ținuta sa scenică este rezultatul unei dezinvolturi ce recomandă pe actorul sigur de sine și care se simte în elemental său pe scenă.
Domnul Mihai Nistor a interpretat cu același professionalism și roluri în scheciuri, scenete sau monologuri specific Estradei, îmbogățindu-și mijloacele de expresie artistic.

A colaborat, timp de mai mulți ani, cu regretatul regizor de Astradă și autor de reviste Alexandru Darian, jucând în spectacole scrise sau regizate de acesta.
Ca unul din actorii de bază ai trupei de Revistă, a contribuit la obținerea, în ultimii ani, de către Estrada piteșteană a unor meritate premii la Festivalul Național al Teatrelor de Revistă de la Constanța.
Actor cu personalitate, care a înțeles că profesia de actor de estradă nu este un simplu mijloc pentru a-ți câștiga existența, dl. Mihai Nistor își exercită meseria fără să uite nici o clipă de celălalt termen al ecuației artistice – spectatorul. Cu multă muncă și dăruire, respectându-și partenerul de joc și regizorul, actorul Mihai Nistor și-a creat un profil aparte și un stil original ce-l recomandă de la sine”.

Așadar, aplauze pentru Mihai Nistor!

Citește și Istoria Teatrului „Al. Davila” prezentată de fostul său director Sevastian Tudor

Citește și Teatrul Al. Davila și Muzeul Golești au sărbătorit 161 de ani de la nașterea dramaturgului Alexandru Davila

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Un om „din garda veche” cari … namic n’a avut de zis in viata-i decat : „dictatura minutului” !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *