Web Analytics

Mihai Alexandrescu: „Chiar şi francezii de la Renault se raportau la el ca la o autoritate”

de | 23.06.2022 13:20 | Actualitate, Politica si Administratie

Campania „O stradă şi un bust în Piteşti pentru Constantin Stroe”

Jurnalul de Argeș a inițiat un demers istoric în octombrie 2021, campania „O stradă și un bust în Pitești pentru Constantin Stroe”, prin care onorăm amintirea fostului director general de la Dacia. Numeroase personalități sau oameni cu funcții-cheie din județ și-au spus părerea despre campanie, iar în această ediție managerul Muzeului Național “Brătianu”, Mihai Alexandrescu, este următorul invitat.

„Cred că ar fi potrivit acolo unde are casa, pentru că e un loc destul de cunoscut de către piteșteni și, probabil, dacă ar fi marcat acel loc și cu un bust, n-ar fi un lucru rău. Cât despre campanie, da, și eu sunt de părere că marile personalități trebuie să se bucure de o distincție de genul acesta, mai ales că domnul Constantin Stroe a fost unul dintre inițiatorii industriei auto argeșene, a fost un om sub inițiativa căruia s-a construit o bună parte din această industrie și a purtat negocieri cu cei din Franța, din Occident, de la Renault. Toate lucrurile acestea se întâmplau într-o perioadă istorică în care astfel de inițiative erau foarte valoroase, iar Dacia, în momentul de față, pe lângă faptul că a fost în trecut un brand valoros, astăzi este un brand valoros la nivel global, iar toate acestea au început de undeva. Putem să spunem că unul dintre punctele de început a fost Constantin Stroe”, ne-a declarat Mihai Alexandrescu, pe care l-am întrebat și dacă l-a cunoscut pe Constantin Stroe prin prisma meseriei de jurnalist.

Citește și Rectorul Chirleşan propune ca strada Târgu din Vale să devină strada Constantin Stroe

„Da, l-am cunoscut pe Constantin Stroe ca jurnalist și pot să spun că l-am văzut, am și stat de vorbă, am discutat lucruri generale cu Constantin Stroe. De exemplu, la lansarea Dacia Duster. Pe urmă, l-am cunoscut când s-au lansat diverse modele, upgrade-uri ale Dacia Sandero, ale Dacia Duster. Constantin Stroe a fost prezent la toate aceste evenimente și era un om foarte respectat și de către delegațiile franceze. Era un om respectat nu numai în județ, nu numai în țară, dar era respectat și de francezii de la Renault și îmi aduc aminte că se raportau la el ca la o autoritate”, a conchis Mihai Alexandrescu.

Citește și Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti” / „Am avut privilegiul să lucrez cu dl Stroe în marele proiect al revigorării Dacia”


Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *