Mihai Alexandrescu: „Chiar şi francezii de la Renault se raportau la el ca la o autoritate”

de | 23.06.2022 13:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Campania „O stradă şi un bust în Piteşti pentru Constantin Stroe”

Jurnalul de Argeș a inițiat un demers istoric în octombrie 2021, campania „O stradă și un bust în Pitești pentru Constantin Stroe”, prin care onorăm amintirea fostului director general de la Dacia. Numeroase personalități sau oameni cu funcții-cheie din județ și-au spus părerea despre campanie, iar în această ediție managerul Muzeului Național “Brătianu”, Mihai Alexandrescu, este următorul invitat.

„Cred că ar fi potrivit acolo unde are casa, pentru că e un loc destul de cunoscut de către piteșteni și, probabil, dacă ar fi marcat acel loc și cu un bust, n-ar fi un lucru rău. Cât despre campanie, da, și eu sunt de părere că marile personalități trebuie să se bucure de o distincție de genul acesta, mai ales că domnul Constantin Stroe a fost unul dintre inițiatorii industriei auto argeșene, a fost un om sub inițiativa căruia s-a construit o bună parte din această industrie și a purtat negocieri cu cei din Franța, din Occident, de la Renault. Toate lucrurile acestea se întâmplau într-o perioadă istorică în care astfel de inițiative erau foarte valoroase, iar Dacia, în momentul de față, pe lângă faptul că a fost în trecut un brand valoros, astăzi este un brand valoros la nivel global, iar toate acestea au început de undeva. Putem să spunem că unul dintre punctele de început a fost Constantin Stroe”, ne-a declarat Mihai Alexandrescu, pe care l-am întrebat și dacă l-a cunoscut pe Constantin Stroe prin prisma meseriei de jurnalist.

Citește și Rectorul Chirleşan propune ca strada Târgu din Vale să devină strada Constantin Stroe

„Da, l-am cunoscut pe Constantin Stroe ca jurnalist și pot să spun că l-am văzut, am și stat de vorbă, am discutat lucruri generale cu Constantin Stroe. De exemplu, la lansarea Dacia Duster. Pe urmă, l-am cunoscut când s-au lansat diverse modele, upgrade-uri ale Dacia Sandero, ale Dacia Duster. Constantin Stroe a fost prezent la toate aceste evenimente și era un om foarte respectat și de către delegațiile franceze. Era un om respectat nu numai în județ, nu numai în țară, dar era respectat și de francezii de la Renault și îmi aduc aminte că se raportau la el ca la o autoritate”, a conchis Mihai Alexandrescu.

Citește și Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti” / „Am avut privilegiul să lucrez cu dl Stroe în marele proiect al revigorării Dacia”


Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...