Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti” / „Am avut privilegiul să lucrez cu dl Stroe în marele proiect al revigorării Dacia”

de | 13.01.2022 13:54 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Jurnalul de Argeș a demarat încă din luna octombrie 2021 campania „O stradă și un bust pentru Constantin Stroe în Pitești”, pentru recunoașterea meritelor celui care a fost președinte al DACIA și al ACAROM – Asociația Constructorilor de Automobile din România. În decembrie s-au împlinit și 5 ani de la moartea lui Constantin Stroe.

În această ediție, invitat pentru a-și expune punctul de vedere este juristul Mircea Andreescu, fost secretar general adjunct la Direcția Afaceri Publice a SC Automobile Dacia-Renault: ”Uitarea, care se așterne peste oameni și faptele lor, pare că și-a găsit un adversar redutabil în memoria câtorva dintre aceia care l-au cunoscut, l-au înțeles și l-au respectat pe Constantin Stroe. Am avut privilegiul să lucrez cu Constantin Stroe, atât în marele proiect al revigorării Dacia, cât și în cadrul altui proiect pe care l-a iubit, acela de reconstrucție a FC Argeș. L-am cunoscut și la nervi (nervii săi, evident!), dar și când își arăta adevărata față a sufletului său de om bun, de român adevărat, plecat dintr-un colț de lume, din județul Dâmbovița, cu misiunea asumată să rescrie codul genetic al mărcii Dacia. A reușit. O stradă cu numele lui, un bust, evident că le merită, deși urmele existenței sale depășesc cu mult o astfel de celebrare.

Citește și Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti” / Primarul de la Mioveni: „Campania este bună, am multe amintiri cu dl Stroe”

„Cu o cărămidă proastă, cum suntem fiecare dintre noi, nu se poate clădi o casă trainică”, vorba altui Constantin, numit și Noica, dar el, Constantin Stroe, a reușit să găsească, în fiecare dintre cei care au reușit să-i rămână aproape, talentul și dorința de a construi, el asumându-și rolul dificil de liant al tuturor energiilor. A reușit.
Rămâne ca autoritatea locală să se aplece cu atenție asupra unui asemenea proiect și cu adecvată măsură să evite, mai ales, riscul subevaluarii personalităţii lui Constantin Stroe, pentru că, nu-i așa, de la sublim la ridicol nu este decât un pas”.

Citește și Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti”. Adrian Sandu, ACAROM: „Susţinem campania cu toată deschiderea”

Distribuie!

Articol scris de Gabriel Grigore

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Furt de lemne la Curtea de Argeș, Călinești și Bughea de Sus
Furt de lemne la Curtea de Argeș, Călinești și Bughea de Sus

În ziua de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 55 de ani, din Curtea de Argeș, care transporta, cu un motocultor, pe strada Valea Sasului de pe raza municipiului Curtea de Argeș, 0,6 mc de...

Pitești. Se extinde spațiul verde de pe Strada Victoriei
Pitești. Se extinde spațiul verde de pe Strada Victoriei

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, efectuează lucrări de reamenajare la intersecția Bulevardului Republicii cu strada Victoriei pentru a mări suprafața spațiului verde. Citește și:Simona Bucura-Oprescu: „De pe Dealul Sasului pot fi...

345 de cazuri noi Covid-19 înregistrate în Argeș
345 de cazuri noi Covid-19 înregistrate în Argeș

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 5,83 (ieri 5,49) -persoane internate la ATI: 23 (ieri 23) -persoane internate...