Web Analytics
scris vineri, 26.11.2021

Rectorul Chirleşan propune ca strada Târgu din Vale să devină strada Constantin Stroe

# Campania ”O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti” (5)

Rectorul Chirleşan propune ca strada Târgu din Vale să devină strada Constantin Stroe

Rectorul Dumitru Chirleșan este recunoscător fostului director de la Dacia, Constantin Stroe, pentru ajutorul pe care acesta l-a dat întotdeauna Universității Pitești: „Domnul Stroe a fost dintotdeauna un suport de nădejde al Universității Pitești. L-am cunoscut bine, era un om deosebit, un om cu mult nerv, cu multă inițiativă și care, în momente critice, s-a bătut pentru universitate. Când a fost vorba de acreditări, de lobby la nivel de Guvern pentru finanțări, a făcut multe pentru universitate. Pe lângă vizionarismul lui, mă refer la faptul că a știut să facă să nu se piardă Uzina Dacia, în paralel și Universitatea din Pitești s-a dezvoltat, în rând cu Uzina Dacia. Iar specializările noastre inginerești au avut numai de câștigat din partea asta, pentru că studenții noștri demult, nu de acum, de pe vremea domnului Stroe, își definitivează studiile în uzină. Deci, e o interconectare teribilă a uzinei cu Universitatea Pitești. Considerăm chiar că ar fi onorantă prezența unui bust al domnului Stroe în fața Universității Pitești. Este o idee bună și rămâne ca primăria să decidă care stradă își schimbă numele.

Noi avem ca posibilitate calea de acces către campusul vechi din Gh. Doja, care se numește acum Aleea Școlii Normale și care poate fi numită strada Constantin Stroe. Sau o altă idee, chiar aici, unde se află sediul Rectoratului, adresa oficială a Universității, noi suntem la numărul 1 pe strada asta. De ce să îi mai zică acum strada Târgu din Vale? Iartă-mă, Doamne, dar Piteștiul nu mai e târg demult! Ar putea să se numească strada Constantin Stroe și atunci s-ar justifica și prezența bustului în scuarul din centru, ar avea o logică toate”.

Citește și Victor Jigman: „Vă propun ca parcul din Craiovei să se cheme Parcul Tineretului «Constantin Stroe»”

Citește și Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti!” / ÎPS Calinic: „Iniţiativa este o idee sănătoasă şi folositoare”

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...