Rectorul Chirleşan propune ca strada Târgu din Vale să devină strada Constantin Stroe

de | 26.11.2021 10:30 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

# Campania ”O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti” (5)

Rectorul Dumitru Chirleșan este recunoscător fostului director de la Dacia, Constantin Stroe, pentru ajutorul pe care acesta l-a dat întotdeauna Universității Pitești: „Domnul Stroe a fost dintotdeauna un suport de nădejde al Universității Pitești. L-am cunoscut bine, era un om deosebit, un om cu mult nerv, cu multă inițiativă și care, în momente critice, s-a bătut pentru universitate. Când a fost vorba de acreditări, de lobby la nivel de Guvern pentru finanțări, a făcut multe pentru universitate. Pe lângă vizionarismul lui, mă refer la faptul că a știut să facă să nu se piardă Uzina Dacia, în paralel și Universitatea din Pitești s-a dezvoltat, în rând cu Uzina Dacia. Iar specializările noastre inginerești au avut numai de câștigat din partea asta, pentru că studenții noștri demult, nu de acum, de pe vremea domnului Stroe, își definitivează studiile în uzină. Deci, e o interconectare teribilă a uzinei cu Universitatea Pitești. Considerăm chiar că ar fi onorantă prezența unui bust al domnului Stroe în fața Universității Pitești. Este o idee bună și rămâne ca primăria să decidă care stradă își schimbă numele.

Noi avem ca posibilitate calea de acces către campusul vechi din Gh. Doja, care se numește acum Aleea Școlii Normale și care poate fi numită strada Constantin Stroe. Sau o altă idee, chiar aici, unde se află sediul Rectoratului, adresa oficială a Universității, noi suntem la numărul 1 pe strada asta. De ce să îi mai zică acum strada Târgu din Vale? Iartă-mă, Doamne, dar Piteștiul nu mai e târg demult! Ar putea să se numească strada Constantin Stroe și atunci s-ar justifica și prezența bustului în scuarul din centru, ar avea o logică toate”.

Citește și Victor Jigman: „Vă propun ca parcul din Craiovei să se cheme Parcul Tineretului «Constantin Stroe»”

Citește și Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti!” / ÎPS Calinic: „Iniţiativa este o idee sănătoasă şi folositoare”

 

Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Prima TV: MINISTRUL APĂRĂRII, VASILE DÎNCU, VINE LA INSIDER POLITIC
Prima TV: MINISTRUL APĂRĂRII, VASILE DÎNCU, VINE LA INSIDER POLITIC

 România, la înaintare! Situația politică din Ucraina, acțiunile Rusiei, dar și pozițiafermă a NATO, pun România în gardă. Chiar președintele Klaus Iohannis declara,la sfârșitul ședinței CSAT că “trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu”. Citește și: Procurorii...

Când va fi gata Sala Polivalentă din Pitești
Când va fi gata Sala Polivalentă din Pitești

Lucrările sunt pe ultima sută de metri la Sala Polivalentă din Pitești, astfel că, începând cu luna mai 2022, aceasta va putea găzdui competiții naționale și internaționale, dar și concerte. Potrivit primarului Cristian Gentea, ultimele lucrări constau în amenajarea...