Web Analytics
scris joi, 04.01.2024

Micești: Băut și drogat la volan

În ziua de 3 ianuarie, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 26 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Micești, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că cel în cauză se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul fiind de 0.25 mg/l alcool pur în aerul expirat.   

Micești: Băut și drogat la volan

Totodată, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.

Citește Mozăceni: Conducea un tractor neînmatriculat fără a deține permis de conducere

Pentru administrarea de probatoriu în cadrul dosarului penal, persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unei substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unei substanțe psihoactive, conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Totodată, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, ca urmare a rezultatului testării cu aparatul alcooltest (valoarea alcoolemiei fiind sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *