Web Analytics

Merci, Piteşti! Festivalul Cântecului Francofon a beneficiat de prezenţa directorului Institutului Francez din România

de | 16.04.2015 20:14 | Cultură

De Florii, la Teatrul Al. Davila, Alianța Franceză Pitești a organizat Gala celei de-a IV-a ediții a Festivalului Cântecului Francofon „Bonjour, Jeunesse!”. Peste 400 de spectatori au umplut sala până la refuz. În festival au cântat și încântat 21 de concurenți din Pitești, Mioveni, Câmpulung și Curtea de Argeș.

Regal muzical cu tinere voci de excepție

Programul a început cu cuvântul de bun venit adresat de directoarea Alianței Franceze Pitești, Ecaterina Stroe: „Se spune că muzica este limbajul natural al sufletului și știm că a îndrăzni  înseamnă a câstiga, de aceea am dorit să lansez acest mesaj tinerilor pentru ca acest festival să continue și Piteștiul să rămână orașul Cântecului Francofon.’’ Președinta Ecaterina Stroe și-a încheiat mesajul de deschidere cu mai multe versuri foarte motivante: ,,Comme tout est possible, /Et même l’impossible/ Devient possible/ Quand on veut chanter… /Venez donc, osez!/ Car oser, c’est gagner.’’ (Cum totul este posibil, / Și chiar imposibilul/ Devine posibil/ Când vrem să cântăm…/ Veniți așadar, îndrăzniți!/ Pentru că a îndrăzni, înseamnă a câștiga). Concursul în sine a fost un adevărat regal muzical, cu numeroase tinere voci de excepție, fapt ce a făcut ca sarcina juriului să fie una extrem de dificilă.

Marele Premiu a fost obținut de Diana Ștefănescu

La final, Marele Premiu a fost obținut de Diana Ștefănescu. Au fost acordate cinci Premii I pentru Ionuț Bădulescu, Bianca Oprea, Bugan Alexandru și Vlad Vitan, Ana Maria Bălan și Andreea Valentina Georgescu.
Iată-i și pe concurenții care au obținut Premiul al II-lea: Barbieru-Bucura Ana – Maria, Popa Olga Maria, Dan Denisa-Maria, Vlad Luiza Maria, Chira Emanuel și Voiculescu Elisabeta Geanina. Au mai fost acordate 3 premii trei și 4 mențiuni,  premii speciale ale juriului și premiul de popularitate.
În cadrul Galei Festivalului Cantecului Francofon „Bonjour, Jeunesse!” au susținut recitaluri speciale Elena Popescu, câștigătoarea trofeului la ultima ediție și artista franceză Mary* L’Astérisque. Mai trebuie precizat că în sală au fost invitați de marcă, în frunte cu Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Francez din România, Constantin Stroe – președintele ACAROM și Luc Nenon – director general Leoni.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii