Web Analytics

Medicul-scriitor Viorel Pătraşcu lansează o nouă carte

de | 10.10.2019 13:05 | Cultură

Sâmbătă, 12 octombrie, cu începere de la ora 12, doctorul Viorel Pătrașcu își va lansa la Biblioteca Județeană Argeș volumul ”Limbita și Tovalita”, al 11-lea din seria de eseuri ”Bolnavi și… bolnavi”.
Iată ce spune jurnalistul și traducătorul Cristian Sabău despre acest nou volum: ”Cu umor cenușiu, medicul-scriitor Viorel Pătrașcu a prins în cuvinte «dezastrele tranziției» așa cum Goya a prins în tușe «dezastrele războiului». Eroii tabletelor sale sunt antieroii de lângă noi, colegi de călătorie în trenul tranziției. Succesul acestui nou volum este ca și arvunit; tabletele au adevăr, nerv, impact, înduioșează și mușcă”.
Cu o experienţă de 49 de ani ca medic şi doctor în ştiinţe medicale, Viorel Pătraşcu (72 de ani) este unul dintre cei mai dedicaţi dermatologi din România.
Viorel Pătrașcu are 20 de volume la activ, este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, membru al Uniunii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România şi membru al Uniunii Mondiale a Medicilor Scriitori. Cărţile pe care le-a scris s-au bucurat de recenzii foarte bune din partea unor personalităţi importante, precum Tudor Octavian, Neculai Constantin Munteanu şi Dan C. Mihăilescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii