Web Analytics

Medici din Turcia, în vizită la SJU Pitești

de | 7.06.2023 19:32 | Actualitate, Home

Cinci medici din Ankara au vizitat, miercuri, 7 iunie 2023, Spitalul Judeţean de Urgenţă Pitești (SJUP). Delegaţia turcă, de la Spitalul Universitar Gazi, a fost formată din 4 neurochirurgi și un medic ortoped.

 La Pitești, cei cinci specialiști au fost întâmpinați de cei doi oameni care se află încă din 2005 la cârma Secției de Neurochirurgie a SJUP: prof. univ. dr. Mihai Popescu, secondat de asistenta-șefă, Cornelia Dinculescu, dar și de medicii care completează echipa medicală, precum și de directorul medical al instituției, dr. Costin Ștefan. 

Din delegația din Turcia au făcut parte prof. dr. Duran Berker Cemil, prof. dr Ayhan Tekiner, prof. dr. Ahmet Memduh Kaymaz, prof. dr. Emrah Celtikci, țoți din Departamentul de Neurochirurgie, precum și prof. dr. Halil Gokhan Demirkiran, Departamentul de Ortopedie și Traumatologie.

 Deplasarea  medicilor turci în Argeș vine ca urmare a vizitei efectuate de părintele neurochirurgiei argeșene, prof. dr. Mihai Popescu, în Ankara, în luna februarie a acestui an. Schimbul de experiență a fost benefic ambelor părți, cu toții declarându-se încântați de acest proiect care stă la baza unei fructuoase colaborări. 

 După ce au vizitat Secția de Neurochirurgie, cei cinci medici străini, însoțiți de Ștefan Giurcă, președintele Asociației Române din Țara Galilor, au fost conduși în Blocul Operator și ATI, unde li s-au prezentat realizările ultimilor ani, dotările cu aparatură medicală performantă. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii