Web Analytics

Mărturia unui al doilea argesean atacat de urs. Anton Tuță a intrat în comă de trei ori și i s-a amputat piciorul

de | 13.07.2021 18:44 | Actualitate, Dezvăluiri

Anton Tuță este al doilea argeșean, victimă a atacurilor urșilor care a ales să își facă cunoscută experiența. Mărturiile sale vin în contextul în care este semnalată tot mai des apariția acestor animale, în gospodăriile oamenilor sau pe drumuri.

VEZI VIDEO https://www.facebook.com/grigore.andreicristian/videos/554662959278246

În urma luptei sale la propriu cu ursul, bărbatul, originar din Curtea de Argeș, a intrat în comă, dar în urma mușcăturii de urs, a rămas cu piciorul amputat.
Bărbatul se afla împreună cu fiul său la plimbare, pe un deal din apropierea locuinței, tot el fiind și vicima ursului.
Pentru că a avut instinctul de apărare, victima a încercat să dea cu pumnii în animal, moment în care animalul l-a prins și i-a sfâșiat bărbatului brațul. Medicii de la Pitești au putut însă să îi salveze.

“Am fost aruncat, tăvălit și a început să mă rupă. Animalul m-a aruncat câțiva metri, dar în două secunde a fost cu labele pe mine și când a încercat cu laba, mi-a spart nasul(…). Când a vrut să mă prindă de față i-am dat cu pumnul cât am putut de tare și m-a prins de mână. Mi-a rupt toată mâna, a prins-o el, apoi am tras-o eu și m-am ales cu tendoane rupte. Medicii de la Pitești mi-au băgat o tijă și m-au reparat”.

Bărbatul mai povestește că a intrat în comă, după ce a fost mușcat de câteva ori de femur:

” Animalul m-a mușcat de trei ori de femur. De la bust în jos eram negru(…) am intrat în comă. Am fost transferat de la Curtea de Argeș la Pitești. M-au băgat în sală, legumă, aveam senzația că văd numai alb. Am deschis ochii pe moment și tot atunci am auzit:” Hai să-l salvăm repede că îl pierdem!”

Intrat în comă de trei ori, Anton Tuță a scăpat totuși cu viață, iar prin mărturia de acum în urma atacurilor, intenția sa este aceea de a trage un semnal de alarmă cu privire la prezența din ce în ce mai deasă a urșilor, în zona noastră.

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii