Web Analytics

Marius Stoica, antrenorul principal de la CS Mioveni, despre situaţia incertă de la club: „Vor fi discuţii, iar conducerea va căuta soluţii. Deocamdată aşteptăm şi noi să ne transmită deciziile”

de | 5.01.2023 12:45 | Actualitate, Home, Sport

Care este atmosfera în momentul de față la CS Mioveni?

– În acest moment suntem în vacanță, nu s-a stabilit absolut nimic; sunt discuții și doar la stadiul acesta s-a oprit. Nu ni s-a transmis nimic. Noi, după jocul de la Pitești, am intrat în vacanță. Conducerea ne va anunța noile reguli și programul pentru perioada următoare.

Deci, nu știți nici măcar când va fi reunirea lotului?

– Bine, programul este stabilit, reunirea lotului să fie pe 4 ianuarie 2023, să se plece în cantonament pe 6 ianuarie, probabil la Mogoșoaia… Legat de alte lucruri, de situația jucătorilor, rămâne de văzut… Probabil că dânșii caută soluții. Mă refer la conducerea clubului.

Poate că dv. aveți alte informații în legătură cu restanțele financiare…

– Și mie mi se spune că nu poate să-mi transmită nimic la ora actuală. Acum, într-o zi-două-trei se pot întâmpla foarte multe. Și eu sunt ca jucătorii, așteptăm să ni se transmită deciziile pe care dânșii le vor lua. Deocamdată să ne bucurăm de sărbători în sânul familiei, care cred eu că este cel mai important.

Citește și Marius Stoica, antrenor principal CS Mioveni: „Toată lumea cred că îşi doreşte ca echipa aceasta să se bată până în ultima clipă pentru a rămâne în prima ligă”

„Din punct de vedere medical, nu sunt probleme, în afară de Buziuc care va începe și el pregătirea”

Sunt probleme medicale în rândul jucătorilor?

– Din punct de vedere medical, nu sunt probleme, în afară de Blănaru, care știu că el și-a reziliat contractul, și de Buziuc, care, când vom începe pregătirea, nu știu în ce formă va fi. Buziuc a avut o ruptură musculară și trebuie să vedem în ce stadiu ne aflăm; probabil că va începe pregătirea ușor-ușor. Problemele celelalte sunt cele care trebuie rezolvate, pentru că, știți foarte bine, ce au invocat ei, știți că au întrerupt activitatea înaintea meciului cu FCSB pentru obținerea unor drepturi financiare. Probabil că lucrurile trebuie să se rezolve din punctul acesta de vedere, astfel încât activitatea să se desfășoare normal. Nu știm la momentul acesta nicio decizie, normal că vor fi discuții, iar conducerea va căuta soluții. Deocamdată așteptăm și noi să ne transmită deciziile pe care le vor lua.

Am văzut că la ultimele conferințe de presă a venit un alt antrenor…

– Da. Este vorba despre Adrian Matei, cel care, la fel cum a fost și este în continuare și la FC Argeș, este antrenor cu licența Pro. Eu nu am această licență și de aceea, pentru a fi toate lucrurile în regulă, e normal să iasă antrenorul cu licența Pro. Noi am avut un termen de 30 de zile, așa cum este la toată lumea, până când se găsește un antrenor principal cu licența Pro. Doi ani de zile așa s-a lucrat la Pitești cu Andrei Prepeliță, chiar și cu Marius Croitoru la FC Botoșani, cu Ilie Poenaru, care antrenează de ceva vreme. Acești antrenori au și colaboratori lângă ei, antrenorul cu licența Pro. Cum și Ilie Poenaru îl are pe Marin Dună, cum și Marius Croitoru îl are pe Constantin Schumacher, era normal să-mi găsesc și eu un colaborator și l-am ales pe Adi Matei.

Citește și Marius Stoica, antrenor principal CS Mioveni: „Jucătorii au spus că le-a ajuns cuţitul la os, iar noi, antrenorii, ce putem să facem?”

„De 23 de ani de când sunt în acest club, tot timpul am răspuns provocărilor”

Un mesaj personal pentru început de an?

– Din punct de vedere personal, mi-aș dori să fiu sănătos, eu și familia mea, să îmi îndeplinesc obiectivele clare pe care mi le voi propune, pentru că sunt un tip ambițios și întotdeauna nu am mers pe modelul pesimist, tot timpul am fost optimist, indiferent de situații, indiferent de greutăți, tot timpul consider că este bine să lupți până la capăt.

Legat de echipă?

– Normal că îmi doresc binele clubului, îmi doresc binele echipei, comunității din Mioveni, pentru că știu că se fac eforturi și, de 23 de ani de când sunt în acest club, tot timpul am răspuns provocărilor și niciodată nu am fugit de greutăți, din contră, am încercat ca lucrurile să le fac cât mai bine și chiar am reușit din punctul acesta de vedere. Nu pot să spun că nu am reușit. Provocările îmi dau putere, mă energizez prin așa ceva, îmi încarc bateriile tot timpul, indiferent de situație. Cam asta îmi doresc și asta le doresc și colegilor mei, comunității și celor care conduc destinele acestui club. În primul rând, să fim sănătoși și să ne vedem cu bine!

Citește și Adrian Scarlatache, căpitan CS Mioveni: „Nu am primit încă salariile restante, avem promisiuni că vom primi o parte din bani”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *