Marius Bugheanu, victimă în Dosarul Cămătarilor: „Am spus numai adevărul în faţa procurorilor”

de | 18.12.2014 11:36 | Actualitate

Procurorii DIICOT au făcut săptămâna trecută nu mai puțin de 61 de descinderi în Pitești, la persoane suspectate de cămătărie, șantaj, spălare de bani și evaziune fiscală.  Unsprezece persoane sunt urmărite în acest dosar (dintre care șase au fost reținute pentru 30 de zile), fiind suspectate că au acordat împrumuturi totale de peste un milion de euro. Cei șase reținuți sunt Daniel Anghel Stanciu (cunoscut sub numele de Dodel), Ion Grigore (zis Nelu Gogoșaru), Marius Zorliu, Costinel Stănescu, Mircea Pașol și Liviu Andrei Colan, ultimii doi fiind patronii caselor de schimb valutar Bachide, respectiv La Galleria. La audieri au fost chemați – ca părți vătămate – mai mulți oameni de afaceri cunoscuți din județ, printre care Benone Lazăr și fiul său, dar și Traian Tămagă, Adrian Prodănel, Ștefan Lăzăroiu și Marius Bugheanu.  Am luat legătura cu câțiva dintre aceștia pentru a afla mai multe.

Marius Bugheanu: „Nu am dreptul să divulg informații legate de acest caz”

Despre Marius Bugheanu s-a vehiculat informația  că ar fi făcut denunț, în urmă cu un an de zile, după ce unul dintre cămătari, Daniel Anghel Stanciu (supranumit Dodel), l-ar fi amenințat că-i rupe tendoanele pentru că ar fi întârziat cu restituirea unui împrumut.
# Ați fost audiat în calitate de martor sau denunțător?
– Am fost audiat în calitate de martor.
# Care era relația cu Daniel Anghel Stanciu, cunoscut sub numele de Dodel, de la care se spune că ați fi împrumutat 200.000 de euro?
– Nu pot să vă spun aceste lucruri.
# Datoria respectivă, oricare ar fi fost ea, a fost achitată?
– Nu pot să vă dau asemenea informații. Nu am voie.
# Ați fost amenințat de cămătarii de la care ați luat bani?
– Stimate domn, cu tot respectul pe care îl am față de meseria dumneavoastră, nu am dreptul să divulg informații legate de acest caz. Știu că vă faceți meseria și vă înțeleg, dar și dumneavoastră trebuie să înțelegeți că am fost chemat la Poliție, la Procuratură, a trebuit să răspund la anumite întrebări. Iar la acele întrebări am spus adevărul și nimic altceva decât adevărul. Nu am voie să spun mai multe legat de acest caz. Repet însă, la audieri nu am făcut nimic altceva decât să spun adevărul.

Traian Tămagă: „Mai schimbam ocazional bani la casa de schimb al cărei patron a fost reținut, dar atât”.

Despre audierea sa, Traian Tămagă ne-a spus: „Legat de calitatea mea în acest dosar, ce să zic? Sunt martor. O singură dată m-au chemat la audieri, am stat acolo 10 minute. Casa de schimb era la mine în clădire (în complexul comercial «La Galleria» de la Mobilux) mai schimbam ocazional bani acolo. Mă știam cu patronul, dar atât și nimic mai mult. Nu am luat vreodată un împrumut de la acesta”. 

Adrian Prodănel: „Nu comentez nimic legat de acest subiect”

Am încercat să luăm legătura și cu omul de afaceri Adrian Prodănel, un alt nume sonor care se numără pe lista victimelor cămătarilor. Acesta a răspuns la telefon, însă a fost foarte laconic în declarații: „Nu am nimic de comentat”. Nici la insistențele noastre nu a fost convins să spună mai multe: „Vă rog să înțelegeți că nu comentez nimic legat de acest subiect”.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii