Web Analytics
scris joi, 14.05.2015

Marian Drăguşin: „Până acum am fost vizat în 10 dosare şi în niciunul nu am fost găsit vinovat”

#  Patronul de la Vinalcool a fost târât într-un dosar de evaziune de către un fost  partener de afaceri, dar a ieșit cu bine  #  Ilie Manuel Niță a fost trimis în judecată de către Parchet, pentru evaziune în formă continuată, după ce a renovat două sedii  ale patronului de la Vinalcool, fără a evidenția operațiunile comerciale în actele contabile

Marian Drăguşin: „Până acum am fost vizat în 10 dosare şi în niciunul nu am fost găsit vinovat”

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a trimis de curând în judecată, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de  evaziune fiscală în formă continuată, pe Ilie-Manuel Niță, fost asociat unic la SC Nim Construct Ro din Bradu, în același dosar având calitatea de martor și partenerul său de afaceri, patronul de la Vinalcool, Marian Drăgușin. În urma unei disjungeri, DNA Pitești a dispus un dosar penal privind infracțiuni de evaziune fiscală pe numele omului de afaceri Marian Drăgușin, dosar care, în cele din urmă, a fost clasat.

Prejudiciu adus statului în valoare de aproape 6 miliarde lei vechi

Ilie-Manuel Niță a fost patronul Nim Construct, firmă ce avea ca obiect de activitate lucrări de construcții. Niță este acuzat că din februarie 2008, până în martie 2009, a desfășurat relații comerciale cu cele două firme ale lui Marian Drăgușin, SC DGM New Planet și SC Pitser, fără a evidenția în documentele contabile și declara la organele fiscale taxele și impozitele în urma activităților desfășurate. Acesta mai este acuzat și că a înregistrat în actele contabile ale firmei sale, Nim Construct, achiziții fictive de mărfuri de la SC Life Care SRL și SC Myky Cami Mondo SRL, patronii celor două firme din urmă negând că au făcut afaceri cu inculpatul. Parte civilă în acest proces s-a constituit statul român, prin Agenția Națională de Aministrare Fiscală reprezentată de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Ploiești, valoarea totală a prejudiciului creat fiind de 576.328,32 lei. În rechizitoriul procurorilor se arată că „inculpatul a desfășurat relații comerciale cu SC DGM New Planet Ro și SC Pitser în perioada semestrului I a anului 2008, constând în livrarea către cele două societăți de mărfuri în valoare totală de 483.673 lei, fără a evidenția în documentele contabile și declara la organele fiscale taxele și impozitele generate de activitatea comercială desfășurată”. Totodată: „în semestrul II al anului 2008 inculpatul a înregistrat în actele contabile ale firmei și a declarat organelor fiscale achiziții fictive de mărfuri de la SC Life Care SRL și SC Myky Cami  Mondo SRL în valoare de 1.525.052 lei”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor. În cauză, în calitate de martor a fost audiat și omul de afaceri piteștean Marian Drăgușin, care a confirmat procurorilor că, în perioada 2008-2009, a desfășurat prin cele două societăți comerciale ale sale activități comerciale cu patronul Nim Construct, constând în lucrări de amenajări la sediile societăților lui Drăgușin, plata fiind făcută în numerar, pe motivul că Ilie Niță ar fi avut probleme cu instrumentele bancare.

Dosarul în care Marian Drăgușin a fost urmărit de DNA pentru evaziune fiscală a fost clasat

Pentru că a existat posibilitatea ca relațiile comerciale desfășurate în 2008 de către Nim Construct Ro cu firmele lui Drăgușin, respectiv DGM New Planet și Pitser, să fie fictive, în urma disjungerii acestui caz, la DNA Pitești s-a aflat în lucru un dosar penal în care s-au efectuat cercetări, principal suspect fiind Marian Drăgușin în calitate de administrator a mai multor societăți. Totuși, în cele din urmă acesta a primit soluție de clasare, patronul de la Vinalcool urmând a se prezenta doar ca martor în dosarul partenerului său de afaceri Ilie Manuel Niță.

„A fost un dosar la DNA, în care am fost implicat, dar s-a dispus neînceperea urmăririi penale”

„Până acum am fost vizat în 10 dosare și în niciunul nu am fost găsit vinovat. În ceea ce-l privește pe Marian Niță, acesta, la timpul respectiv, într-adevăr mi-a prestat niște servicii. A fost un dosar la DNA, în care am fost implicat dar s-a dispus neînceperea urmării penale”, a precizat Marian Drăgușin, patronul de la Vinalcool.
Alex Vlaicu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...