Web Analytics

Maria Dinu şi-a făcut firmă de consultanţă politică

de | 9.09.2015 20:42 | Politica si Administratie

# Stânga şi dreapta, monitorizate într-un proiect care face deja valuri # Se numește Muntenia Consulting și e primul proiect profesionist de consultanță politică din Argeș 

Lovitura toamnei în peisajul politic din județ: Maria Dinu, cea care a fost ani de zile mâna dreaptă a lui Constantin Nicolescu și totodată un cunoscător extrem de avizat al strategiilor și secretelor din PSD Argeș, și-a făcut firmă de consultanță. Și nu singură, ci în asociere cu un jurnalist foarte cunoscut, Edi Vasile, realizatorul emisiunii matinale „EDImineața” de la postul Argeș TV,  și el un cunoscător la fel de avizat al eșichierului politic, în special a celui de dreapta, din postura de om de imagine al fostului senator PDL Mircea Andrei. Cu o vastă experiență și expertiză în relația cu politicienii și cu primarii din județ, Maria Dinu se află, așadar, în fața unei noi provocări profesionale. Proiectul ei cu Edi Vasile a dat naștere la prima firmă profesionistă de consultanță politică din Argeș.

„Profesie este 100%, afacere… rămâne de văzut”

# Ce înseamnă consultanţă politică? Cât la sută e meserie şi cât afacere?
– În esenţă, consultanţa înseamnă oferirea de sfaturi calificate în probleme de conducere şi organizare, într-un anumit domeniu, în cazul de faţă – politica. Profesie este 100%, afacere…rămâne de văzut.
# Cât de importantă e comunicarea în politică?
– Un ministru care, deşi poate face treabă, nu e în stare să ţină o argumentaţie coerentă sau nu îşi structurează mesajele corespunzător va sfârşi prin a pierde încrederea publicului. Tot aşa se va întâmpla şi cu un primar harnic şi cu un parlamentar eficient. Să ştii cum să spui ce vei face, sau ce faci concret pentru oameni e fundamental în politică. Unii politicieni au înţeles că a învăţa să comunici bine, a structura bine mesajul, a-ţi pregăti inclusiv dicţia, ori prezenţa scenică, nu constituie un act ipocrit, ci o datorie de bun simţ faţă de alegători.

„Scena politică în Argeș este foarte vie și plină de neprevăzut”

# Cum este scena politică în Argeş?
– Ca şi cea naţională – foarte vie şi plină de neprevăzut. Acesta este farmecul politicii în „Argeş şi Muscel” – nu ai cum să te plictiseşti şi trebuie să te adaptezi la schimbări chiar în timpul jocului.
# Concret ce oferiţi?
– Nu inventăm roata. Trebuie să respectăm modelele de comunicare şi marketing politic din practica occidentală şi să facem diferenţa prin adaptarea lor la specificul zonei. Pe scurt, reţeta sună aşa: cercetare-documentare, asta însemnând sondaje de opinie, strategii de comunicare, identificarea publicului ţintă, construcţia mesajului şi profilului clientului, structurarea/realizarea planului de acţiuni şi urmărirea atentă a implementării (care poate presupune şi instruirea echipei de campanie şi/sau a reprezentanţilor din secţiile de vot). Evident, oferta diferă de la un client la altul. Unii vor doar să existe şi să acumuleze, alţii vor să câştige.
# Nu porneşti singură la drum, ci îl ai lângă tine pe Edi Vasile. Aţi refăcut echipa?
– Trebuia să acoperim, prin experienţa noastră, întregul spectru politic argeşean. Şi da, am refăcut echipa sub numele de cod Muntenia Consulting,
# Cu cine vă propuneţi să lucraţi?
– În primul rând cu media, care reprezintă un actor politic în sine şi apoi cu oameni şi entităţi care acceptă ideea că nu se face totul după „inspiraţie” şi nu se îngraşă urna în campanie.
Gabriel Grigore

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii