Web Analytics

Maria Dinu: „Încă nu am primit solicitarea de certificat de urbanism pentru Piteşti-Craiova, pentru Piteşti-Sibiu trebuie refăcută”

de | 2.08.2017 17:01 | Economie

12 maria dinu01În ediția de săptămâna trecută anunțam că autoritățile din Dolj au semnat și eliberat deja certificatul de urbanism pentru porțiunea din drumul expres Pitești-Craiova de pe teritoriul județului lor. Am încercat la momentul respectiv să aflăm care este situația documentului similar pentru tronsonul din județul Argeș dar președintele Consiliului Județean, Dan Manu, nu a răspuns apelurilor noastre telefonice repetate. Între timp certificatul de urbanism pentru construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti, aferent sectorului care tranzitează judeţul Vâlcea, a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, conform unei știri Mediafax.

Care e situția în Argeș

Legat de situația documentelor aferente tronsoanelor argeșene ale celor două drumuri de mare viteză am discutat cu Maria Dinu, administratorul județului. „Legat de Pitești-Craiova încă n-am primit nicio solicitare din partea CNAIR, dar la nivel de județ s-a discutat deja cu primarii localităților traversate de această șosea astfel încât atunci când vom primi cererea, documentația să poată fi eliberată cât mai rapid. În ceea ce privește Pitești-Sibiu, am primit solicitarea pentru certificatul de urbanism, dar a fost nevoie să returnăm pentru că impuneau modificări. De îndată ce ne va fi trimisă din nou, se va da curs acesteia și va fi eliberată documentația solicitată”, a declarat pentru Jurnalul de Argeș, Maria Dinu, administrator public al CJ Argeș.

Tunelurile de pe Autostrada Piteşti-Sibiu ar putea fi săpate în doi ani

Ministerul Transporturilor a stabilit anul trecut traseul pentru viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti, care porneşte de la capătul autostrăzii Bucureşti-Piteşti şi continuă către Curtea de Argeş, urmând apoi localităţile Tigveni şi Văleni. În această zonă vor fi săpate două tuneluri, de 500, respectiv 700 de metri lungime per sens, pentru a străpunge Valea Oltului, la Călimăneşti. Având în vedere viteza consemnată de utilajele care au săpat Magistrala 5 de metrou, s-ar putea spune că tunelurile amintite vor fi executate în patru luni (2 x 60 de zile). Traseul Autostrăzii Sibiu-Piteşti va urma apoi o succesiune de tuneluri de 600, 1.150, 1.400, 250, 250, 650 şi 2.800 de metri. Acestea – cu viteza de săpare consemnată la Metrou – ar putea fi gata într-o perioadă puţin mai scurtă de doi ani, astfel încât întreaga lungime cumulată a tunelurilor de pe Sibiu-Piteşti să fie executată în doi ani şi câteva luni.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii