Web Analytics
scris joi, 31.08.2023

Marcel Ciolacu a anunţat prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins până la data de 8 decembrie

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins cu încă trei luni, mai precis până la data de 8 decembrie, relatează News.ro.

Marcel Ciolacu a anunţat prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins până la data de 8 decembrie

Prim-ministrul a explicat că această măsură este luată deoarece sunt în vigoare peste 1,8 milioane de poliţe emise de Euroins.

Citește și:

Marcel Ciolacu a adăugat: „O altă decizie importantă este prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins cu încă trei luni, adică până pe 8 decembrie. Motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de poliţe emise de Euroins, iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurare obligatorie RCA a unui segment uriaş din parcul auto naţional”.

Conform legii şi deciziei instanţei, deţinătorii de poliţe emise de către Euroins au maximum 90 de zile de la declararea falimentului (până pe 8 septembrie 2023 inclusiv) pentru a contracta un alt furnizor de RCA şi pentru a depune cererile de deschidere a dosarelor de daună în situaţia în care s-a produs un eveniment asigurat acoperit de o poliţă de asigurare în vigoare şi/sau a cererilor de plată la Fondul de Garantare a Asiguraţilor, sau 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior.

Deţinătorii de poliţe pot solicita în toată această perioadă rezilierea contractelor de asigurare şi recuperarea restituirilor de primă sau. În caz contrar, poliţele încetează de drept în 90 de zile, termen care se împlineşte la 8 septembrie 2023.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...